Tematrio – Engelskspråkigt

I veckans tematrio vill Lyran ha tips på bra engelskspråkiga böcker och här kommer mina läsförslag:

1. En mycket udda och mycket bra bok är All my friends are superheroes av Andrew Kaufman. En bok som inte liknar någon annan.

2. Lite socialrealism från Irland kanske? Då rekommenderar jag The woman who walked into doors av Roddy Doyle. En riktigt bra skildring av kvinnomisshandel och beroende. Svart, men också rolig och skriven på underbar irländsk dialekt.

3. Slutligen tänkte jag utmana dig ordentligt. Det blir engelsk ungdomsbok, eller egentligen två och dessutom i prosalyrikform. Två av mina absoluta favoriter som absolut ska läsas på engelska, nämligen What my mother doesn’t know och What my girlfriend doesn’t know  av Sonya Sones. Helt fantastiska böcker om Sophie och Murphy som blir förälskade trots att de på ytan är helt olika.

 

2 reaktioner på ”Tematrio – Engelskspråkigt”

  1. Prosalyriken lockar faktiskt. Doyle har jag på svenska. Men jag kan ju iofs låna den på engelska.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: