Bästa boken om jul?

Första advent idag och i fredags undrade bokhorekvartetten vilken bok om jul som är den bästa.

Det är svårt att undvika Astrid Lindgren när det handlar om jul. Så är det bara. Bäst tycker jag om Jul i Bullerbyn. Visserligen totalt idealiserat, men ändå en så varm och mysig bild av en riktigt lyckad jul.

Nu kanske  inte julen spelar just en central roll i Laura Ingalls Wilders böcker om sin barndom, men det finns några helt klart minnesvärda julscener i serien. I Det lilla huset i stora skogen firar familjen Ingalls jul med kusiner och gör snöänglar, medan de i den följande boken Det lilla huset på prärien befinner de sig mitt ute i ingenstans och missar nästan julen. Tur att deras galne och snälle granne lyckas springa på jultomten mitt på prärien.

 

3 reaktioner på ”Bästa boken om jul?”

  1. Julen de firar den ohyggligt kalla vintern när hela staden svälter för att tågen frusit fast på vägen (jag tror det är i Den Lilla Staden På Prärien?) är minnesvärd den också, liksom den julmiddag de äter när tågen äntligen går igen. Är det inte Mr Edwards som kommer med den också?

    Annars är jag väldigt glad för Sven Nordqvists Pettson Får Julbesök också.

    1. Kommer inte ihåg vem som kommer med julmiddagen, måste nästan kolla. Däremot är det ju en fin ju i Gyllene år då Almanzo dyker upp sent och Charles ropar in honom samtidigt som han spelar fiol. Nostalgi! Och ja, Petson är fin han också!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: