Gissa vem som kommer på middag?

Jag har satt ihop fiktiva middagar förr, men när jag läste BokDjungelns middagsutmaning kunde jag ändå inte låta bli att hänga på.

Uppgiften är att hitta en plats och en meny, samt bjuda in fyra karaktärer eller författare. Jag kör på fyra karaktärer den här gången.

Jag tänker mig att träffa dessa fyra fiktiva hjältar och hjältinnor på Sjömagasinet i Göteborg, ett fint ställe som faktiskt inte är överskattat. Rejält med mat dessutom, inte sparsmakat finlir. Det gillas. Tror nämligen inte att alla mina gäster uppskattar finlir. Fisk alltså i alla former och något chokladigt till efterrätt.

Jag bjuder in följande gäster till en riktig deckarkväll:

Harry Bosch, som är en av mina första deckarfavoriter. Så länge han får en öl och något lite starkare tror jag att han kan trivas. Lite kryddat brännvin till sillen kanske? Han kan förhoppningsvis sitta stilla och inte dra iväg på jobb. Då tror jag att han kan vara riktigt trevlig. Det var förresten allt för länge sedan jag läste något om honom. Det kanske är bra för lässvackan?

Fredrika Bergman är en dam som har rejält med skin på näsan. Hon kan säkert få igång spännande samtal om rätt och fel. Hon är inte polis, men ändå viktig på polisstationen, trots att inte alla tycker det. Undra vad de andra kring bordet tycker om det?

Kanske kan hon få stöd av Puck Bure, som verkar ha en vass tunga och en skarp hjärna. Tror inte ens att den gode Harry skulle säga emot henne. Hon skulle helt klart charma honom totalt. Jag behöver läsa lite mer om denna sköna hjältinna helt klart.

Sympatisk och trevlig är också Roy Grace som är verksam i Brighton och Hove, två städer som i princip är ihopväxta. Han och Bosch kan nog ha en del gemensamt, då de båda är rätt okonventionella av sig och säkert kan även Bure bidra en del.

Jag tror att det skulle kunna bli en riktigt trevlig middag. Vad tror du?

 

 

5 reaktioner på ”Gissa vem som kommer på middag?”

  1. Vad kul att du svarar trots att du redan har svarat på liknande utmaningar! (du är den första så jag blir extra varm i bröstet) 🙂

    Personligen tror jag att det blir en trevlig middag, säkerligen mycket prat om ond bråd dåd med tanke på att alla har en fot inom det gebitet. Jag är också nyfiken på Puck Bure och undrar hur hon skulle vara som person, säkerligen rätt skärpt och talför. Fredrika Bergman kanske kan ta med sig fiolen spela lite? Om hon inte är för blyg vill säga. 🙂

  2. Jag tror att det blir efterfest med det gänget och då kommer jag förbi :-)Puck Bure är den som jag inte känner igen så det är ju hög tid förstår jag att stifta hennes bekantskap.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: