Allt har sin tid

Veckans bokbloggsjerka handlar om att skämmas eller inte. Annika vill veta om det finns några böcker som vi skäms över att vi läst eller kanske till och med läser.

För någon vecka sedan skrev jag (Annika alltså) om Morgonpasset där de pratade om ”skämslitteratur”. Läser du böcker som du skäms över, kanske till och med så mycket att du känner dig tvingad att skyla över den bokens omslag med ett omslag från en annan bok? Eller har du böcker i din bokhylla som du egentligen inte vill att någon ska se?

Jag läser ofta böcker på min iPad eller så stoppar jag dem i mitt fina, rosa pocketfodral, men det har inte att göra med att jag skulle skämmas för böckerna jag läser.

Å andra sidan har jag rensat rätt hårt i mina hyllor, pga platsbrist, och det finns inga böcker av t.ex. Danielle Steel kvar. Får jag mer plats kommer jag dock att ta upp i alla fall några av dem, då jag faktiskt tycker att det är viktigt att böcker av alla de slag finns i hyllorna. När jag var yngre läste jag mig igenom mammas hyllor och där fanns allt möjligt. Det är jag glad över.

Ibland kan jag ändå känna mig lite, lite skyldig när jag läser en bok som har lite väl glassigt omslag, men jag brukar slå bort det. Folk får tänka vad de vill. Nästa bok jag läser kan mycket väl vara skriven av en nobelpristagare.

 

 

3 reaktioner på ”Allt har sin tid”

  1. jo, rensning är svårt, man saknar de som är borta… Barnen har alltid hittat böcker de letat efter i våra bokhyllor, när de haft läxor och annat. Dottern fastnar alltid i något, kom på att senaste bok hon tog, har hon inte lämnat tillbaka…

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: