enligt O

Tankar från en bokberoende

Vad november kanske bjuder på

Ärligt talat tror jag inte att det kommer att bli så mycket läst i november. Mycket annat händer och mörkret gör mig helt klart trög. En liten översyn av vad jag kanske kommer att läsa blir det trots allt.

Just nu läser jag Dark Places av Gillian Flynn och den är bra, men jag är kanske för trött. Utläst ska den helt klart bli.

Till diverse bokträffar och läsutmaningar tänker jag läsa Frankenstein av Mary Shelley, en omläsning som jag ser fram emot, The end of Mr Y av Scarlett Thomas och Män kan inte våldtas av Märta Tikkanen.

Är också lite sugen på att läsa Sju jävligt långa dagar av Jonathan Tropper, Anna och Mats bor inte här längre av Helena von Zweigbergk och Välkommen till den här världen av Amanda Svensson.

Jag är också mitt i både En m3 jord av Sören Bondesson och Liknöjd Fauna av Aase Berg, så lite lyrik ska det allt bli också. Troligen också några grafiska varianter då jag har Mats kamp av Mats Jonsson och Family Living; den ostädade sanningen av Lotta Sjöberg hemma.

Föregående

Vem är inte ensam?

Nästa

Nu hör jag bättre!

6 kommentarer

  1. Glöm inte att blogga om Tikkanen-boken sen, är nyfiken på den (och har den hemma). Har du läst Århundradets kärlekssaga av henne?

    • Älskar Århundradets kärlekssaga och hoppas att jag ska gilla även Män kan inte våldtas. Den är ju i alla fall en klassiker och säkert provokativ.

      • Ja, det är den nog. Provocerande alltså. Och visst är Århundradets kärlekssaga underbar, den är liksom magisk på något sätt. Skör men ändå stark.

  2. Jag blev väldigt positivt överraskad när jag läste Frankenstein första gången. Trodde att den skulle vara rätt tråkig, trots den spännande rubriken ( och med filmerna i bakhuvudet). Och när man väl har läst den så förstår man hur felaktiga filmerna är, men det är väl en annan historia. Frankensteins monster som inte vet hur det är att vara “människa”, som måste socialiseras in – men som inte får. Ja, det är kanske dags för en omläsning.

    • Tycker att det ska bli kul att läsa om den. Tyckte mycket om den förra gången.

  3. Det ska bli mysigt att diskutera Frankenstein i början av december. Jag har just börjat och det är lovande läsning.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: