Tematrio – Grisiga gubbar

Veckans tematrio hos Lyran handlar om grisiga gubbar och som genuspedagog utgår jag ifrån att det blir sura kärringar nästa vecka.

1. Det går liksom inte att bortse ifrån Nils Bjurman, advokaten som är Lisbeth Salanders förmyndare i Män som hatar kvinnor och ett riktigt praktsvin. Ett svin som får lära sig en rejäl läxa.

2. Svarte man i Inlåsta kvalar också in i kategorin riktiga praktsvin. Han håller Jack och hans mamma inlåsta i ett rum under många år. Riktigt ruskig gubbe och riktigt bra bok.

3. Haymitch i Suzanne Collins Hungerspelen och de två böcker som följer är ju egentligen på rätt sida och på många sätt en hjälte, men han beter sig utan tvekan som ett svin. Jag gillar dock att läsa honom och han väcker mina sympatier på ett sätt som de andra två svinen i trion definitivt inte gör.

1 reaktion på ”Tematrio – Grisiga gubbar”

  1. Huva, ja, det enda som är bra med grisiga gamla gubbar annars är när man som i Larsson-böckerna får hämnden på slutet, hehe. Lisbeth ger ju verkligen igen och det gör det nästan värt att läsa om allt det otäcka innan. Men bara nästan.. är rätt lättskrämd av sådant.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: