Bokgeografi Norge

Välkommen till veckans Bokgeografi. Tydligen hade jag inte haft med grannlandet i väster och då är det helt klart hög tid. Dagens färd går alltså till Norge.

1. Berätta om en bok du läst som utspelar sig i Norge eller är skriven av en författare med anknytning dit.

Jag tyckte mycket om Anne B Ragdes trilogi om familjen Neshov och gården med samma namn. Frågan är om bok nummer 2 Eremitkräftorna inte är den bästa av de tre.

 

2. Berätta om en författare som på något sätt har anknytning till Norge. Var så långsökt som du vill, men motivera gärna ditt val.

Recenserade Unni Lindells senaste deckare igår och hon är förvisso ojämn, men med en hög lägstanivå. Sockerdöden hör inte till de bästa, mest gillade jag nog Orkestergraven eller kanske Sorgmantel. Jag gillar också de små presentböcker Unni Lindell sammanställt tillsammans med Mark Levengood som Gamla tanter lägger inte ägg.

 

3. Berätta om en bok av en författare som anknyter till Norge, som du inte läst, men är nyfiken på.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen; jag vill verkligen läsa Jenny av Sigrid Undset. Fattar inte varför jag aldrig får tummen ur.

 

Nu är det din tur. Svara i en kommentar eller i din blogg. Lämna en kommentar och/eller länka till inlägget så att jag och andra kan få ta del av dina svar.

12 reaktioner på ”Bokgeografi Norge”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: