Jag har inte köpt 165 böcker…

Jag har i år kommit upp i 80 lästa recensionsexemplar om jag räknat rätt. Det är som en tidning nästan. Jag som har lite dåligt samvete över de böcker jag fått från förlag, men inte hunnit läsa, kan släppa det. Inte konstigt heller att jag mest läst böcker på svenska som är utgivna det senaste året.

Jag har inte heller räknat in de barnböcker jag fått och skrivit om vilket säkert är ett tiotal.

Biblioteket då? Jag har blivit mycket bättre och om jag räknar ihop de böcker som jag lånat där och på jobbet blir det 35, plus minus någon titel. Där kan jag kanske bli lite bättre. Å andra sidan har jag säkert burit hem minst det dubbla och lämnat tillbaka oläst. Vem behöver ett gym?

Det där med köpstopp borde med tanke på dessa siffror varit hur enkelt som helst och faktum är att jag köpt färre böcker än tidigare. Det betyder emellertid inte att jag slutat köpa böcker. 25 ungefär, minnet är inte hundra men någonstans runt det. Att det sedan står sisådär 100 olästa böcker i hyllan talar vi inte om. Det är visserligen både fådda och köpta.

Då är vi uppe i 140 böcker, jag har fått ungefär 10 i olika bokbyten och i present. Resterande 15 får bli felmarginalen.

Tack Bokbabbel för inspirationen!

3 reaktioner på ”Jag har inte köpt 165 böcker…”

  1. se där, visst orkade du! Ja jisses vilka rec.ex.-summor det blev, tack tack förlagen och inte att undra på att det blev många nyutkomna romaner på svenska!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: