Gillar du tegelstenar?

Jessica inspirerades av min Boktolva och vill få tips om nya författare att läsa nästa år. Nu gäller det att pricka in en av henne oläst författare och på ett bra sätt motivera varför hon inte får missa honom eller henne. I mitt fall bli det faktiskt en honom och en indisk sådan.Då Jessica dragit igång en tegelstensutmaning, som jag tänkt följa men kört fast i, vill jag tipsa om en rejäl sådan nämligen A suitable boy av Vikram Seth.

Det kan verka avskräckande med de 1500 sidorna, men jag lovar dig en helt ny värld som du inte kommer att vilja lämna. En fantastisk kärlekshistoria, men också en exposé över Indiens historia. Dessutom har Vikram Seth ett helt fantastiskt språk. Tre i ett alltså, precis som ett kinderägg.

Och varför tipsar jag om den? För att den är helt fantastiskt så klart och för att du mutat mig med böcker! 🙂

3 reaktioner på ”Gillar du tegelstenar?”

  1. Jag köpte den för flera år sedan antikvariskt när jag precis hade läst ”Kärlekens musik” av samme författare. Då läste jag cirka 250 sidor innan jag kom av mig (den ääär tjock och tung) men tack vare Jessicas utmaning så har jag kommit igång igen. Jag läser den på svenska och har nu kommit drygt 400 sidor. (Min utgåva är på strax över 1200 sidor.)
    Det är en underbar bok!

    1. Kärlekens musik är också riktigt, riktigt bra! Tror min storpocket av En lämplig ung man ligger på drygt 1200 sidor, men vanlig pocket verkar bli 1500 om man får tro Bokus.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: