Mina lysande böcker

Jag behöver rota fram adventsljusstaken imorgon, men jag tror att jag vet (ungefär) var den är. Ljus är bra när man bor mitt i skogen som vi gör. Annars är jag inte mycket för julpynt, men huset fullt av ljus vill jag ha. Julblommor hör till också, men jag klarar mig ypperligt utan tomtar och gran. Juldukar och julgardiner finns inte ens på kartan. Möjligen blir det pepparkaksbak, men förra året var ungarna tämligen ointresserade av att baka. Ska det bakas och pysslas får det vara för deras skull. Själv klarar jag mig mycket bra utan alla julmåsten.

Ett måste är dock paketkalendern som laddades med en massa småprylar idag. Det blir små paket i väntan på jul, istället för en massa grejer på julafton. Storebror älskar paketen, medan Lillebror klarar sig rätt bra utan. Klurigt läge.

Apropå julpyntning förresten. Vi har faktiskt redan en julstjärna i grabbarnas fönster. Den har hängt där sedan förra året, då grabbarna vägrade ta ner den. Man skulle kunna säga att det är familjen O i ett nötskal. Men se, nu passar den ju alldeles utmärkt i några veckor framöver.

Veckans quiz i GP handlar om lysande böcker så här i adventstid.

Andra böcker med ljus i, som jag kom att tänka på är:

Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson

Light a penny candle av Maeve Binchy

En stad i ljus av Kerstin Ekman

Fatta eld av Suzanne Collins

Eldens hemlighet av Henning Mankell

Godnatt lampan av Petrus Dahlin

Hur gick det då för mig med frågorna? Sju av tio som väl får sägas vara hyfsat. Hur gick det för dig?

1 reaktion på ”Mina lysande böcker”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: