Bokfrågornas ABC del 24

1. XXX avslutar brev med kyssar. Någon bokkyss du minns mer än någon annan?

Ganska länge höll svaret på att bli nej, men så kan man ju inte svara på sin egen fråga. Därför blir det en av de få tydliga kyssarna mellan Laura och Almanzo i Gyllene år. Almanzo har firat jul hos sin familj och återvänder sent på kvällen, mitt i en snöstorm. Laura är så överraskad av hans ankomst att hon bara står helt stum i bakgrunden medan hennes familj välkomnar honom. När han kommer fram och ger henne en guldbrosch i julklapp säger hon såklart tack, men han vill att hon tackar lite bättre och får då en kyss.

2. Malcolm X tillhör de stora ledarna i världshistorien. Berätta om en bok som handlar om en eller flera ledare.

Biografin om just Malcolm X av Alex Haley är faktiskt riktigt bra. Den räknas som självbiografi då Haley fungerar som spökskrivare.  Annars går tankarna återigen till American Wife av Curtis Sittenfeld och Charlie Blackwell som USA:s president.

3. Mina barn är så små att hemmet fortfarande är fritt från xbox (för bokstavens skull då…) eller någon annan spelkonsol. Trots detta (eller just därför) vill jag att du berättar vilken bok du skulle vilja göra om till spel för just xbox.

Jag tror att Hungerspelen av Suzanne Collins skulle bli ett väldigt spännande spel. Pax för att vara Katniss

4. Den som lider av xenofobi är rädd för det som är främmande. Främlingsfientlig med andra ord. Har du läst någon bra bok som handlar om detta?

Utrota varenda jävel av Sven Lindqvist tar avstamp i Joseph Conrads Mörkrets hjärta och beskriver främlingsfientlighet och imperialism på ett målande sätt. Ett måste för alla!

Nu är den din tur att svara i din blogg eller i en kommentar. Söker du inspiration kan jag rekommendera ett besök hos följande bloggare som svarade i maj:

Alkb

…and then there was Beatrix

Bokstunder

Eli läser och skriver

Illusionernas blogg

Tätortstimotej

Yfronten

5 reaktioner på ”Bokfrågornas ABC del 24”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d