Just nu läser jag

Man skulle kunna hävda att jag just nu läser allt och inget. Egentligen är jag inte så stressad som jag brukar vara vid den här tiden på året, men helt fokuserad är jag helt klart inte.

Flickan som dök ner till jordens mitt av Sabina Berman är väldigt annorlunda och lite svår att komma in i. Jag är definitivt inte redo att ge upp, men måste nog se till att ge den några timmars koncentrerad läsaning.

I handväskan ligger en bok som definitivt är läsvärd. Men vi knullar ju ändå inte av Ann Söderlund har en bra ton och tänkvärt innehåll. Mindre flams och mer allvar när hon funderar över hur vi kan göra upp med våra begränsande könsroller och faktiskt leva ett bättre liv. Nu har jag bara några kapitel kvar och sedan ska jag försöka få ihop något smart inlägg.

Lite på samma tema är På Y-fronten intet nytt av Peter Eriksson där han funderar kring mansrollen och dess bristande utveckling och anpassning till dagens samhälle. Intressant att läsa en bok om jämställdhet skriven av en man. Bra också, då en kvinna aldrig hade kunnat komma undan med så svidande kritik.

Roligast av de böcker jag läser är Vips så blev det liv av Bob Hansson som än så länge bjuder på fantastiskt språk, kreativitet och många skratt. Vill verkligen läsa vidare! Recensionsdagen är 19/10 och tills dess kommer den garanterat att vara utläst.

Imorgon ska jag packa böcker inför semestern. Helt klart den viktigaste packningen! Vad är de perfekta kläderna mot de perfekta böckerna?

Vad läser du just nu?

4 reaktioner på ”Just nu läser jag”

    1. Just det, den ligger halvläst. Eller inte ens halvläst, har nog bara läst 50 sidor. Konstigt att jag glömt bort den som var så lovande.

  1. jag läser Blonde av Joyce Carol Oates. har ca 300 sidor kvar.. och jag har drabbats av en ”vill inte läsa mer”-känsla men tycker att boken är bra, så jag ska nog fortsätta i alla fall 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: