Ett kärt återseende

Tatuerad torso är en av de bästa böckerna av Helene Tursten, så att den blev den första bok att filmas är kanske inte så konstigt. Huss presenteras genom att vi ser henne träna kampsport vilket visar att hon både är stark och fokuserad. Polisgruppen får vi möta härnäst och den består av en gnällig chef som inte gillar henne, en annan kvinnlig polis som det körs med, Fredrik, en ung överambitiös polis som verkar älska både sitt jobb och sin dator och sist men inte minst Jonny, den buttre och skeptiske.

Familjen får inget stort utrymme i Tatuerad torso, istället ligger fokus nästan helt på Irene Huss. Vi får dock höra bandet som Jenny  har i garaget och det är definitivt inte att leka med. Vi får också följa med till Kristers jobb och vara med på några familjestunder kring matbordet. Tvillingarna Kattis och Jenny är härligt tonårssura och får mig definitivt inte att längta efter tonåringar kring matbordet.

Historien börjar när en torso hittas på Amundön. Den är tatuerad med en japansk symbol. Professor Stridner, som inte är att leka med är liksom i böckerna en skön figur. Hon kommer fram till att offret är en man och att gärningsmannen kommer att mörda igen om han inte redan gjort det. De får tips om ett styckmord i Danmark på en kvinna som hette Carmen som liknar deras fall.

Irene Huss får därför resa till Köpenhamn där hon möts av Peter Møller som inte pratar någon försvenskad danska direkt. Han utredde det danska fallet och tydligen ledde spåren in i kåren och dessutom figurerade en läkare i utredningen. Därefter lades fallet ner och den som fattade beslutet var Peter. Den hon jobbar med mest är dock Jens Metz som är den som skickade materialet om Carmen till Göteborg.

Irenes väninnas dotter Isabell är försvunnen. Hon vann en skönhetstävling och jobbade för Absolute Models i Köpenhamn. Adressen existerar inte, modellagenturen hade gått i konkurs och hennes mamma Monica har inte hört av henne på fyra veckor. Väl i Köpenhamn söker Huss även efter henne.

I Köpenhamn hittar Irene och Jens en butik som har samma motiv som tatueringen på torson i sin skylt. Ägaren varnar för fiender i Irenes närhet. Han heter Tom Tanaka och skickar ett sms till Irene och ber henne komma till butiken på kvällen.  Han vet att torson är Marcus Tosscander som förälskat sig i hans skylt. Han kom in i butiken  varje dag under de tre veckor hans tatuering färdigställdes. En vacker, ung man verkar det som och Tom var definitivt förtjust i honom.

Marcus levde med sin vän som var polis och han var tydligen rädd för honom. Nästan lika rädd som han var för sin läkare i Göteborg. Tom berättar också att Absolute Models är en eskortfirma. Hans assistent Emil hittar Isabell som nu är prostituerad. Irene Huss hittar henne, men Isabell vill inte följa med henne hem. På natten följer hon med en kund och därefter försvinner hon.

Irene Huss verkar ha varit väldigt nära mördaren i Köpenhamn och får ett hotbrev hem. Någon verkar också iaktta henne från trädgården. Trots detta vill hon åka tillbaka till Köpenhamn och den här gången får hon med sig Jonny.

Är Angela Kovács Irene Huss? Jo, men det funkar bra. Hon är precis så framåt och driftig som Huss är och ganska vanlig i sin ovanlighet. Jag gillar henne och jag gillar filmen. Irene Huss är cool, men också mänsklig och det är skönt att se en polis som faktiskt visar känslor.

Tatuerad torso sänds på Kanal 5 ikväll kl 21.00. Har du inte sett den tycker jag definitivt att du ska göra det. Det här är en riktigt spännande film!

2 reaktioner på ”Ett kärt återseende”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d