Boknostalgi: Down all the days

Det är juli och såväl bloggen som dess ägare kommer att gå ner i tempo. Målet är trots detta ett inlägg om dagen, men det betyder att det ibland blir korta sådana. Jag kommer till exempel att plocka upp inläggsserien ”Boknostagi” som idag handlar om den självbiografiska boken Down all the days av irländske Christy Brown. Den publicerades första gången 1970, men aktualiserades när filmen My left foot, baserad på boken, hade premiär 1989. Daniel Day-Lewis fick stor uppmärksamhet för sin roll som Christy Brown och han tilldelades en Oscar för bästa manliga huvudroll 1990. Filmen, som regisserades av Jim Sheridan, blev utsedd till bästa film. Det var i samband med detta som jag köpte och läste boken. Så här långt senare minns jag inte mer än att jag tyckte om den.

7 reaktioner på ”Boknostalgi: Down all the days”

    1. Minns filmen mer än boken, mest på grund av Daniel Day Lewis, men känslan är att boken också var bra. Böcker jag läst för länge sedan minns jag mest som en känsla.

  1. En VÄLDIGT bra bok. Och tänk vad en mamma kan åstadkomma! Hans liv blev förstås ingen dans på rosor, men en lysande berättele är det. Tror dock faktiskt inte att jag har sett filmen.

  2. Magnus K:son Lindberg översatta boken åt Bonniers 1972 ”Ung i Dublin”, boken verkar finnas på 8 bibliotek (mest Universitetsbibliotek) medan filmen finns på 29 bibliotek!

Tyck till:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: