Mina hjältinnor: Elisabeth Åsbrink

Det finns få människor som är så skarpa som Elisabeth Åsbrink. Jag har lyssnat till henne ett flertal gånger och hon är alltid lugn, saklig och otroligt påläst. Skriva bra böcker kan hon också och hennes krönikor är alltid vassa och tänkvärda. Det finns ingen tvekan om att hon brinner för demokrati och de rättigheter som ska finnas i ett demokratiskt land. För vissa uppfattas hon kanske som provocerande eller (hemska tanke) PK, men för mig är hon en sann hjältinna och en mycket viktig röst.

Jag har läst och tyckt mycket om såväl Och i Wienerwald står träden kvar och 1947. På bokrean köpte jag Orden som formade Sverige och den vill jag gärna läsa. Jag samtalade också med en elev som just nu läser Handbok för demokrater och blev sugen på att läsa den också.

 

Foto: Tove Falk Olsson

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: