Mina hjältinnor: Caroline Seger

Även om jag tappat mitt fotbollsintresse lite de senaste åren är det alltid spännande med stora turneringar och förra sommarens VM-turnering var inget undantag. Att Sverige gick vidare från gruppen var bra, men att de skulle slå ut Tyskland i kvartsfinalen och få möta Nederländerna i semifinalen var helt otroligt. Ett VM-brons är stort!

Nu var det självklart en laginsats, men jag vill ändå lyfta en av de spelare jag beundrar mest i bronslaget. Caroline Seger är lagkaptenen som alltid ger minst 100%. En förebild och en stor fotbollsspelare som i och med bronsmatchen mot England gjorde sin 200:e landskamp. Kanske blir det inget mer VM, men Therese Sjögrans rekord med 214 spelade landskamper finns inom räckhåll. Herrekordet har hon sedan länge gått förbi och det visar med all önskvärd tydlighet att det är hög tid att vi skiljer på herrfotboll och damfotboll. Det är fotboll, punkt och Caroline Seger tillhör våra absolut största fotbollsspelare genom tiderna.

 

Andreas Nilsson/bilderna.it / CC BY-SA 3.0 

1 reaktion på ”Mina hjältinnor: Caroline Seger”

  1. Pingback: Så avslutar vi dagen … – enligt O

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: