Tänk snabbt! (vecka 10)

Det var meningen att 4 x november skulle leda till vår och inte till vinter, men nu sitter jag här och blickar ut över en vit gräsmatta. Kul för de mindre barnen säkert, men jag hade helst varit utan. Föredrar du snö eller barmark?

Jag pluggar just nu en kurs i litteraturpedagogik som vänder sig till utbildade lärare. Även om kurslitteratur egentligen är löjligt dyrt har jag köpt böckerna för att jag gillar att stryka under och skriva i dem. Brukar du anteckna i dina böcker, eller föredrar du att anteckna i en skrivbok?

När vi ändå är inne på hur vi behandlar våra böcker måste jag ställa den vattendelande frågan om hundörons vara eller icke vara. Viker du hundöron eller använder du bokmärke?

Nanne Grönvall sjöng Carpool Karaoke i Melodifestivalen och åkte ut direkt. Låten uppmärksammades dock av James Corden som leder programmet. Vem väljer du av Nanne Grönvall och James Corden?

Och så slutligen måste jag uppmärksamma att favoritprogrammet På spåret tar farväl för den här säsongen. Nu är det istället Bäst i test som går att se på fredagar samma tid. Tycker du bäst om På spåret eller Bäst i test?

Veckans fem snabba är:

snö eller barmark?

anteckna i böcker eller anteckna i en skrivbok?

hundöron eller bokmärke?

Nanne Grönvall eller James Corden?

På spåret eller Bäst i test?

 

Mina val ser ut så här:

snö eller barmark? Jag har svårt för snö. Vackert på avstånd kanske, men inte där jag befinner mig. Vintersport går också bort och jag klarar mig utmärkt utan att åka skidor eller skridskor eller annat hemskt.

anteckna i böcker eller anteckna i en skrivbok? Inte i böcker som inte är mina självklart, men jag föredrar att anteckna direkt i anslutning till det jag läser. Sedan brukar jag sammanställa det viktigaste i kurslitteraturen också eftersom det är en studieteknik som funkar för mig, men då skriver jag på datorn.

hundöron eller bokmärke? Det bästa är självklart om det finns ett skyddsomslag att vika in och använda som bokmärke, men annars är jag en hundöronvikare av rang.

Nanne Grönvall eller James Corden? Jag absolut älskar James Corden och har samtidigt lite svårt för Nanne Grönvall, så det här valet blir lätt. Är du nyfiken på programmet Carpool Karaoke kan du läsa mer om programmet här.

På spåret eller Bäst i test? Lite orättvist val kanske, då jag knappt gett Bäst i test en chans. Babben är en favorit, medan David Sundin verkligen inte är det. Däremot älskar jag På spåret och är just nu småförälskad i både Parisa Amiri och Josefin Johansson.

 

Vad väljer du? Tänk snabbt och dela gärna dina svar i en kommentar eller varför inte på din blogg. Jag ser fram emot att ta del av era svar och tankar.

 

6 reaktioner på ”Tänk snabbt! (vecka 10)”

  1. Pingback: Tänk snabbt! (v 10) – Tant Augustas tekopp

      1. Nu har jag varit inne och läst, men lyckas inte kommentera. Får felmeddelandet att jag inte skrivit i kontaktuppgifter även om jag gjort det.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: