Evelyn Hugos sju äkta män

En bok om en filmstjärna med ett glassigt omslag fick stå i hyllan ett tag innan jag till slut läste den. När jag började läsa Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid förväntade jag mig ytlig underhållning med en stor dos slisk. Jag fick något helt annat och mycket mer.

När boken inleds är Evelyn Hugo gammal, kanske döende och redo att äntligen berätta för världen om sitt liv som firad skådespelerska. Den hon vill berätta sanningen för är den unga journalisten Monique Grant och varför hon valt just henne är en hemlighet hon håller på ett bra tag. De två kvinnorna möts dag efter dag medan den äldre av dem berättar allt för den yngre. Sådant hon dolt under hela sitt liv.

Evelyn Hugo är filmstjärnan som föddes i Hell’s Kitchen, gifte sig ung och tog efternamnet Diaz, blekte sitt hår och blev det blonda bombnedslag som regissörerna ville ha. När Monique börjar intervjua henne är det Evelyn Hugos sju äkta män som står i centrum. De får namnge kapitlen i boken, men egentligen är de flesta av dem oviktiga. Visst har de alla varit en del av hennes liv, men egentligen har Evelyn bara älskat en person på riktigt.

Evelyn Hugos sju äkta män är en välskriven skildring av en filmstjärna som kämpar för att få leva sitt liv och dessutom en intressant berättelse om det klassiska Hollywood. Den visa att vi trots allt i vissa delar av världen har kommit en bra bit på vägen mot att låta människor själva bestämma över sina liv, trots att det på väldigt många platser finns mycket att göra. Evelyn Hugos liv hade kunnat vara väldigt annorlunda om hon fötts i vår tid. Förhoppningsvis.

Ikväll träffas Bokbubblarna och pratar om just den här boken och jag ser fram emot att få höra de andras tankar om den. Själv tyckte jag väldigt mycket om Evelyn Hugos sju äkta män, men jag är glad att jag i mitten av boken bytte till en utgåva på originalspråk. Nu är jag sugen på att läsa mer av Taylor Jenkins Reid.

2 reaktioner på ”Evelyn Hugos sju äkta män”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d