Dags för Mello i Karlstad

Jag är i Varberg och eftersom jag (i ett rejält asocialt ryck) drog mig tillbaka innan klockan slagit nio igår, kommer jag inte att titta på spektaklet live idag, utan umgås med trevliga bokbloggare. Däremot har jag förberett mig genom att lyssna på de korta snuttar som släppts av kvällens tävlingsbidrag och jag kommer självklart att titta i efterhand på deltävlingen.

Förra årets läshelg innebar liksom nu att jag missade första deltävlingen och då missade jag också Nano, som i efterhand hade förra årets bästa låt. Årets Nano i Karlstad är John Lundvik, med My turn, en smäktande ballad som skulle kunna funka. Sjunga kan han i alla fall, men det går kanske lite väl långsamt. Med tanke på att halva startfältet i Portugal kommer att bestå av finstämda kopior av förra årets vinnare vore det smart att skicka något helt annat, men jag tror ändå att Lundvik kommer att knipa många röster.

Något annat skulle kunna vara Sigrid Bernson, men jag blev besviken på det (lilla) jag hört. Hon sjunger till skillnad från John Lundvik inte speciellt bra och det räcker inte med ett snyggt nummer och även om en låt med titeln Patrik Swayze på pappret känns charmig, men det är rätt blekt.

Däremot gillar jag Renaidas All the feels. Hon var min favorit i Idol 2016 och jag gillar hennes röst skarpt. Frågan är dock om hon har fans nog att ta sig vidare.

Benjamin Ingrosso är topptippad, men jag är tveksam till all falsettsång i bidraget Dance you of och tycker att förra årets Good Lovin var bättre. Visst kan Ingrosso både sjunga och dansa, men det är rätt tillrättalagt och tråkigt.

Det mest udda bidraget står Edvard Blom för och hans Livet på en pinne skulle ha kunnat vara en charmig historia om Blom inte varit så tafatt på scenen. Det funkar inte alls i de klipp som släppts från repetitionerna, utan blir bara obehagligt pinsamt. Om Blom får till det och kan släppa loss mer på scenen när det väl gäller kan det funka, men inte annars. Att det blir en långkörare på Svensktoppen känns dock givet.

Riktigt smärtsamt är det dock att se Kicki Danielssons bidrag Osby Tennessee. Där talar vi pekoral på hög nivå och till skillnad från Edvard Blom framför Danielsson sitt nummer helt utan glimten i ögat. Istället är det på blodigt allvar och det blir bara så fel. Nu inser jag visserligen att jag definitivt inte tillhör hennes målgrupp och jag kanske underskattar det antal fans hon har.

Det mest obegripliga bidraget är ändå Kamferdrops med Tobbe Trollkarl på scenen. En helt okej låt, men en märklig show. Det är möjligt att jag underskattar Bolibompa-rösterna också, men det här känns inte som någon hit.

Utifrån det lilla jag hört och med en tippning som främst görs från hjärtat gissar jag att Renaida och John Lundvik går till final, medan Benjamin Ingrosso och Edvard Blom får en ny chans i andra chansen. Till saken hör att jag är absolut kass på att tippa sådant här, men det skulle kunna bli så …

Foto: Janne Danielsson/SVT

7 reaktioner på ”Dags för Mello i Karlstad”

  1. Jag var tyvärr för sen på bollen för att få tag på biljetter. Annars hade jag gärna suttit i publiken ikväll.

    Har inte kollat på bidragen, men skulle inte förvåna mig om Blom går direkt till final. Stollebidragen har en förmåga att vinna i deltävlingar för att sedan komma sist i finalen. Nån som minns Ranelid…?

    1. Sant! Kommer han igång på scenen gör han det definitivt, nu kändes det väldigt tafatt, men det kan å andra sidan ge röster det också.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: