Vilken är årets bok?

Ibland bor jag i fel stad, som när saker händer i Stockholm som jag gärna varit med på. Ett sådant tillfälle är avslöjandet av Årets bok, vilket sker under en pressfrukost på tisdag.

Johanna kommer säkert att vara där, med tanke på att hon berättar att hon blivit ambassadör för priset. I klippet ger hon också sina kvalificerade tips på böcker som getts ut mellan maj 2016 och april 2017. Jag tänker inte åka 50 mil för att vara på plats när de tolv nominerade böckerna avslöjas, men att gissa är alltid kul. Några gissningar har jag och Johanna gemensamt. Med tanke på prisets inriktning tror jag på ganska ”folkliga” titlar. Länkarna går till mina inlägg om böckerna eller, i de fall då jag inte ännu läst, till förlagets presentation.

 

Alla dessa hemligheter av Annika Estassy

Avskedsfesten av Anna Fredriksson

Björnstad av Fredrik Backman

Den mörkaste hemligheten av Alex Marwood

En kvinna i blått av Elly Griffiths

En nästan sann historia av Mattias Edvardsson

Flickorna av Emma Cline

In i minsta detalj av Kristin Emilsson

italienska nätter av Katherine Webb

Min bästa väns fru av Peo Bengtsson

Störst av allt av Malin Persson Giolito

Syndafloder av Kristina Ohlsson

 

 

PS. Det här att jag alltid lyckas missa allt som händer i Göteborg hör liksom inte hit. Självklart hade jag haft en massa tid och absolut inga måsten i vardagen om jag bodde i Stockholm. När priset delas ut vid Bokmässan i rätt stad hoppas jag dock verkligen att jag är på plats.DS.

4 reaktioner på ”Vilken är årets bok?”

  1. Det ska verkligen bli spännande att se vilka de 12 titlar är nu på tisdag. Och vilken bra lista du hade, flera av dem är samma hos oss båda och några har vi olika. Skoj att se vem som har flest rätt sen. 🙂

    1. Ska bli kul att se! Jag har nog för många svenska titlar är jag rädd, men ganska mycket svenskt var det visserligen förra året.

  2. (själv bor jag absolut i rätt stad, de flesta författare hittar ju till Göteborg – och Hisingens lilla bibliotek har fått besök av Johannes Anyuru, Nuruddin Farah, Sami Said, Lena Sundström, Marjaneh Bakhtiari, Ann Rosman, Elsie Johansson, Theodor Kallifatides, Josefine Sundström… och många fler. Inte nödvändigt att gå över ån efter vatten. 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: