24 december Eva

december

Det är julafton idag och jag önskar er en riktigt fin sådan. Själv firar jag med hela familjen O och min familj. I morgon blir det en tur till makens familj. Tur att de alla bor runt samma stad.

Dagens namn är Eva, men visst måste vi också fira Jesus lite extra idag. Han fyller ju ändå år. James Frey har skrivit en bok hur Messias kommer till världen som Ben Zion Avrohom i boken Sista testamentetMycket läsvärd och minst sagt kontroversiell.

En lite mer klassisk bok om Jesus är Marias lilla åsna av Gunhild Sehlin, som jag absolut älskade när jag var barn. Visserligen älskade jag allt som hade med Bibeln att göra när jag var barn. Det växte bort.

Eva Eriksson är en fantastisk illustratör och min favorit av hennes böcker är Sagan om den lilla farbrorn, som är skriven av Barbro Lindgren.

Jag läser hellre facklitteratur i teorin än i praktiken, men Eva Franchells bok Partiet: En kärlekshistoria vill jag verkligen läsa. Sveriges historia är till stor del socialdemokraternas historia och jag borde helt klart kunna mer än jag gör.

Jag skulle också gärna läsa Libyen: från Tripolitanien till Ghaddafis sista dagar av Eva Hernbäck och Göran Johnsson. Libyen är ett land som varit mycket aktuellt i år, men som jag vet väldigt lite om.

Eva Susso skriver böcker för unga och hennes dansbok Street är mycket bra. Dags att läsa de andra böckerna i trilogin om Dansfabriken snart.

Jag nöjer mig här idag och lämnar er till julbordet, nötterna och glöggen.

En god jul till er alla och speciellt till alla som heter Eva, som min faster.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: