18 december Abraham

december

Abraham tillhör dem jag tycker att vi ska tänka lite extra på såhär i juletider. Mannen som de tre abrahamitiska religionerna ser som sin stamfader. En bra påminnelse om att likheterna mellan judendomen, kristendomen och islam är större än olikheterna. Eller i alla fall är skillnaderna inom varje religion minst lika stora som mellan dem.

Tegelstenen Skära för sten av Abraham Verghese står i min bokhylla i väntan på lugnare tider. Den handlar om tvillingarna Marion och Shiva Stone som föds i Addis Abeba 1954 och växer upp i ett kaotiskt Etiopien. Låter mycket spännande!

Abraham Lincoln är en av de största amerikanske presidenterna och det finns säkert en massa skrivet av honom. Jag fastnade dock för Abraham Lincoln: hans liv och tid av Staffan Ekendahl.

Monsieur Ibrahim och Koranens blommor är en fin liten bok av Eric-Emmanuel Schmitt om vänskapen mellan pojken Momo och Monsieur Ibrahim. Mycket läsvärd.

Emmy Abrahamsson skriver ungdomsböcker och är i vår aktuell med Stjäla the showHennes Only väg is upp var nominerad till Augustpriset.

Om nu Abrahamsson får vara med, måste även Ibrahimovic vara det. Boken Zlatan skrev tillsammans med David Lagercrantz har varit en av årets största snackisar helt klart.

Vilken Abraham gratulerar du på namnsdagen?

 

 

1 reaktion på ”18 december Abraham”

  1. Är dålig på Abraham faktiskt, men Skära för sten var ruskigt bra, så den tycker jag verkligen att du ska läsa snart.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: