Bokmässepepp del 21: Kabusa böcker

Kabusa böcker är västsveriges största förlag och firar i år 10 år. De ger ut böcker både för ban, unga och vuxna, många av författarna är nordiska och passar bra in på årets bokmässa. Bland dem jag är nyfiken på märks Pia Juul och Trude Marstein.

I Kabusas stall finns också internationella giganter som Claude Izner och Linwood Barclay. Min favorit är nog barnboksförfattaren Jenny Wik som bland annat skrivit den här fina abc-boken.

Förlagschefen Kerstin Aronsson berättar här lite om sin och förlagets mässa. Mycket nöje!

I slutet av september är det Bok- och biblioteksmässa i Göteborg. Vilka böcker vill du lyfta fram från ert förlag?

Först och främst vår jubileumsbok, som vi valt ut att fira våra tio år i år: Morris Lessmore och de fantastiska flygande böckerna av William Joyce, en hyllning till böcker, berättande och läsande för alla åldrar. Susanne Holmgrens Publicera dig! är en bok som jag tror många kommer få glädje av när man kämpar mot utgivning.

Vilka av era författare finns på plats?

Vi har cirka 15 författare på plats som deltar i seminarier, uppläsningar, samtal och signeringar i våra två montrar, en för vuxna och en för barn.

Vilken författare vill du själv lyssna till?

Förutom våra egna författare skulle jag vilja lyssna på Edmund de Waal som skrivit den fantastiska Haren med bärnstensögon.

Vilken monter missar du inte?

Barnbokbildens Vänners monter

Årets tema är Norden. Vilken är din nordiska favoritförfattare?

Jag kan inte välja någon av våra författare som kommer till mässan, alla är verkligen favoriter: Kirsten Hammann, Pia Juul, Trude Marstein, Harald Rosenløw Eeg och Hanne Ørstavik.

Vad har du för råd till den som besöker mässan för första gången?

Välj programpunkter och lyssna koncentrerat på dem. Det finns så mycket spännande både i seminarieprogrammet och på alla scenerna. Bra skor och mycket vatten att dricka. Rum för poesi bjuder fantastiskt program och koncentrerad litteraturupplevelse, missa inte det!

 

Rum för poesi ska jag definitivt besöka och det låter också som att Kabusas monter är väl värd ett besök. 

 

 

 

2 reaktioner på ”Bokmässepepp del 21: Kabusa böcker”

  1. Ååh, vad jag vill till Bokmässan i år – blir verkligen extra sugen när jag läser din blogg. Miss i planeringen av mig att föda barn runt det datumet.. 😛

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: