Författare jag inte läst men nog skulle gilla 7

Foto © Johannes Jansson

Merethe Lindstrøm vann Nordiska rådets litteraturpris 2012 och det var faktiskt första gången jag hörde talas om henne. På norska har hon gett ut en lång rad böcker och räknas till de största samtida författarna, men det är först nu det går att läsa något av henne på svenska. Weyler förlag har nämligen gett ut hennes senaste bok Dagar i tystnadens historia och efter att ha provläst första kapitlet är jag tämligen säker på att det är en typisk ”Linda-Bok” med ett vackert språk, stillsamt tempo och svart innehåll. Precis som jag vill ha mina böcker. Lågmält och intensivt. Kanske börjar jag med novellen Kyssensom finns med i den nordiska fyra som Novellix ger ut lagom till Bokmässan. Jag vill också gärna lyssna till henne under mässan.

 

2 reaktioner på ”Författare jag inte läst men nog skulle gilla 7”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: