Boktips on demand del 1

Vi pratade sommarläsning hos svärmor i söndags och jag lyckades inte komma på så många tips utan att konsultera mina läslistor. Minnet är inte det bästa så här i slutspurten på terminen. Svägerskan önskade sig i alla fall tips på deckare att läsa i sommar och den här listan är till dig M:

Peter James är en bra deckarförfattare som skriver om dubbelstaden Brighton-Hove och polisinspektör Roy Grace. Första boken var kanske extra läskig för mig som är totalt klaustrofobisk, men Levande begravd om en blivande brudgum som blir instängd i en kista på sin svensexa är nog riktigt obehaglig för de flesta. Klart läsvärd!

Kristina Ohlsson är också grymt bra och första boken i serien heter Askungar. Nu skulle jag säga att del 2 och 3 i serien är ännu bättre, men det är nog bra att läsa i ordning så polisteamet med Fredrika Bergman i spetsen spelar en stor roll.

Nu skriver visserligen inte Tana Frech klassiska deckare, men Till skogs är verkligen spännande. Den handlar om ett gammalt fall som blir aktuellt igen och en av pojkarna som var inblandade då är nu polis.

När du blir lite mer utvilad kanske en bok på engelska kan funka?! Sister av Rosamund Lupton är både lättläst och spännande om en försvunnen syster som  polisen tror har begått självmord. Annars finns den inbunden på svenska och heter då Min syster.

Ett annat engelsk tips är Dark Places av Gillian Flynn, som även den finns inbunden på svenska. Inte heller någon klassisk deckare, men en mycket spännande historia om en kvinna vars familj dödades då hon var barn. Hennes bror sitter inne för mordet, men många är tveksamma till att han verkligen är skyldig.

Mer av en klassisk pusseldeckare är Håkan Östlundhs serie om Fredrik Boman. Första boken heter Släke och den är riktigt bra. Jag har läst Dykaren också och är lite sugen på att läsa vidare i serien under sommaren.

Mörk jord av Belinda Bauer påminner lite om När lammen tystnar då en pojke tar kontakt med en massmördare för att bringa klarhet i sin morbrors död. Mycket mörk och spännande.   Finns inbunden, men kommer i pocket efter sommaren.

Mikael Rosenfeldt och Michael Hjort skriver bra om gräslige Sebastian Bergman. Första delen heter Det fördolda och jag gick direkt på del två Lärjungen som också den har lite När lammen tystnar över sig. Ser definitivt fram emot del 3!

Hoppas att du hittar något du vill läsa i sommar kära svägerska och att jag lyckats inspirera någon annan också.

Har du kanske någon deckare att tipsa om som jag helt missat?

Vill du kanske beställa boktips inom en viss genre eller ett ämnesområde? Då är du välkommen att lämna en kommentar eller skicka ett mail. Det går också bra att göra ett inlägg på enligt O:s facebooksida.

2 reaktioner på ”Boktips on demand del 1”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d