Lucka nummer 24 enligt O

Idag blir det ingen storslagen gäst som svarar på frågor, utan bloggägaren själv.

Jag får väl plåga mig själv lite också, när jag tvingar en massa andra att svara på frågor. Eller plåga är ju fel ord, då jag gillar att svara på frågor, vilken  bokbloggare gör inte det?

Julkalendrar hör julen till, vilken är din favorit?

Jag minns att jag såg Trolltider som liten och den var ju helt fantastisk. På senare tid tillhör Allrams höjdarpaket favoriterna. Ett tag såg vi Höjdarna varje dag.

 

Vad är det bästa med julen?

Jag har egentligen aldrig varit någon julfantast. Många år jobbade jag extra under julen och tyckte att det var helt okej. Nu ser jag dock julen som en skön paus snarare än ett krav. Att bara få mysa med familjen och äta gott är det bästa. Kanske en ensam promenad för att vila huvudet och få igång aptiten. Förhoppningsvis tid att spela något kul spel eller läsa en god bok.

 

Hur firar du?

Vi har ett varannatårssystem vilket betyder att vi i år är hos svärföräldrarna på julafton, då det blir mat, en julklapp till de vuxna, fler för de små och paketlek på kvällen. Här kollas det också på Kalle, då alla sover och Karl Bertil, då fler är vakna.

På jul- och annandagen är det min släkt som gäller och ett lite annorlunda julbord med mer sill och lax, men mindre kål. På annandagen hoppas jag på kalkon?!

 

Vilka böcker om jul skulle du vilja tipsa om?

Jag har inga bra jultips känner jag, förutom alla Astrid Lindgrens mer eller mindre juliga historier. Annars är det väl julevangeliet man ska läsa, säger jag som inte är medlem i svenska kyrkan och i princip aldrig går dit. Det här ser ut som en fin bok för barn.

Själv kommer jag att läsa Dash & Lily’s Book of Dares av David Levithan och Rachel Cohn.

 

Vilka böcker önskar du dig själv i julklapp?

Nu behöver jag ju inga böcker alls, men det är alltid så himla kul att få böcker ändå.

De utsatta av Kjell Johansson skulle jag gärna få, trots att det är en absurt tjock bok.

Annars tycker jag att det vore kul att få de två böckerna om Sebastian Bergmanav deckarduon Hjort och Rosenfeldt.
Något lättsamt också, som Miracle on Regent Street av Ali Harris.

 

Vilken bok borde alla få i ett paket?

Men kära O, vad är det här för jäkla fråga. Det finns väl inga böcker som alla borde få? Möjligen Ge ditt barn hundra möjligheter istället för två, jo den borde faktiskt alla få i ett paket.

 

Vilken känd person vill du ge en bok i julklapp och vad får han eller hon? 

Jag är inte säker på att vår gode Jimmie Åkesson läser böcker, men visst borde han läsa Lasse Bergs Gryning över Kalahari för att inse att det är ganska så dumt att dela in människor i grupper efter hur svenska de är.

Jag skulle också vilja ge Prins Charles känsla och Ja till Liv! av Liv Strömquist till alla ministrar i regeringen så att de förhoppningsvis får lite fart på sitt jämställdhetsarbete. Nyamko Sabuni kan nog behöva läsa lite extra noga.

Hoppas att ni har en riktigt skön julafton och att lugnet lagt sig! Njut av resten av helgen och se till att sno åt er så mycket lästid det bara går. Jag vill också passa på att tacka alla som deltagit i julkalendern och alla som läst den!

God Jul!

2 reaktioner på ”Lucka nummer 24 enligt O”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: