Lucka nummer 13 Henrik Elstad

Henrik bloggar bra om böcker på Olika Sidor. Jag fascineras ofta över hur lik boksmak vi har och får väldigt många bra boktips från honom. Visst är det skönt med folk som har bra boksmak! Henrik har fått äran att vara kalenderns Lucia och berättar här om jul, böcker och juliga böcker.

Julkalendrar hör julen till, vilken är din favorit?

Trolltider är den julkalender från barndomen som jag mest kommer ihåg som en favorit. Vätten som kunde bli osynlig genom att vända på sin mössa, och andra figurer tilltalade mitt intresse för övernaturligheter redan då!

Vad är det bästa med julen?

När man kan fira julen utan allt för mycket stress med barnen och släkten så är det som mysigast. Julbordet är numera det enda personliga måstet.

Hur firar du?

På morgonen blir det lite paketöppning under granen med barnen. Naturligtvis brukar några av paketen vara fyrkantiga, hårda och platta… När alla i huset har vaknat ordentligt blir det grötlunch innan vi går över till svärföräldrarna dit också mina föräldrar ansluter för att äta julbord.

Vilka böcker om jul skulle du vilja tipsa om?

Den senaste boken jag läste som utspelade sig kring juletid var Åke Edwardsons Den sista vintern. Det var en mycket bra avslutning på deckarsviten med Erik Winter, men kanske mest spännande för den som följt honom hela vägen (?)

Vilka böcker önskar du dig själv i julklapp?

Eftersom vi har avskaffat julklappsbyte bland oss vuxna får jag köpa mina egna julklappsböcker. En bok som jag har spanat på är Fragment av Marilyn Monroe. Efter att ha läst Blonde är jag intresserad av att veta lite mer av hennes liv och egna tankar.

Vilken bok borde alla få i ett paket?

Jag är tveksam till att det finns en bok som alla har behållning av. Men varför inte dela ut Nina Björks Under det rosa täcket till hela befolkningen för att elda på medvetenheten om genusfrågor lite extra!

Vilken känd person vill du ge en bok i julklapp och vad får han eller hon?

Jag skickar Maja Hagermans Det rena landet till Jimmie Åkesson så att han ska inse hur Sverige och ”svenskheten” bygger på en lång historia av in- och utvandring och hur det kan gå när man vill dela in människor i olika kategorier med olika värde…

Det här är så himla lustigt, men när jag själv besvarade frågorna var det just Jimmie Åkesson som jag gav en julklapp. Inte samma bok dock. Har han verkligen varit så snäll? Tack Henrik för svaren och för alla boktips.

5 reaktioner på ”Lucka nummer 13 Henrik Elstad”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: