Eventuellt prisade deckare

 

Det ska delas ut priser till bästa svenska och översatta deckare och som vanligt är det Svenska Deckarakademin som gjort urvalet.  Fem böcker är nominerade i varje klass och den 19 november avslöjas vinnarna.

De nominerade svenska deckarna är:

Karin Alfredsson: Pojken i hiss 54 (Damm)
Arne Dahl: Viskleken (Bonniers)
Lars Kepler: Eldvittnet (Bonniers)
Hans Koppel: Kommer aldrig mer igen (Telegram bokförlag)
Kristina Ohlsson: Änglavakter (Piratförlaget)

 

Alfredssons och Ohlssons böcker har jag läst och gillat. Koppel läser jag gärna, Dahl var längesedan jag läste och Kepler klarar jag mig utan.

De nominerade översatta deckarna är:

Belinda Bauer: Mörk jord (Modernista)

Deon Meyer: Tretton timmar (Weler förlag)

Denise Mina: Getingsommar (Minotaur)

Peter Temple: Sanning (Kabusa)

Domingo Villar : Nattens mörka toner (Ekholm & Tegebjer)

 

Bauers bok ligger hemma och väntar på att blir läst. Verkar bra! Meyer har jag läst en halv bok av och gav sedan upp, osäker på om han kommer att få en andra chans.  Då behöver jag ett bra argument. Riktigt bra. Mina var det länge sedan jag läste, så det kanske är dags igen. Temple har jag faktiskt aldrig läst något av. Inte heller av Villar.

De flesta år delas det också ut ett debutantpris, men jag känner att jag vet alldeles för lite för att kunna föreslå någon kandidat här.

Vilka är dina deckarfavoriter bland årets utgivning?

 

6 reaktioner på ”Eventuellt prisade deckare”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: