Succé på förhand

Trots att jag är lite skeptisk till årets tema på Bokmässan, är förlagsbranschen det definitivt inte. I alla fall inte de som ger ut tyskspråkig litteratur. Årets tema lockar nämligen rekordmånga förlag till Göteborg. Förhoppningsvis är det så att jag kanske hittar nya favoriter nästa vecka, trots min skepsis just nu.

Kanske kan en antologi vara något. En ny sådan, med femton tyskspråkiga författare som inte översatts till svenska tidigare, ges ut lagom till Bokmässan. Antologin är gratis och hämtas i montern ”Tre länder, ett språk” (C02:02). Klart jag måste ge den en chans då.

Liksom The Book Pond har jag läst en massa tyska i skolan och kanske är det faktiskt därför mitt intresse för landets litteratur är ganska så obefintligt. Tyskundervisning är inte sällan träig och tråkig, vilket gör att min tanke om litteraturen från just Tyskland inte lockar alls.

Varför är det egentligen så?

 

1 reaktion på ”Succé på förhand”

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: