I stort behov av en lista

Jag läser planlöst lite här och lite där. Ingenting lockar direkt. Inte ens alla nya böcker som kändes perfekta då jag köpte eller lånade dem. Och ja, de är fortfarande perfekta, men de lockar inte. Antagligen lider jag av lite posthysterläsningskoma och för att komma ur detta mindre trevliga tillstånd tänkte jag göra en lista på böcker som jag skulle kunna läsa de närmaste veckorna.

Det är, som jag tidigare konstaterat, något konstigt med mig och listor. Jag följer dem sällan, men blir lugn av att göra dem. Kanske för att jag luras tro att jag har någon form av kontroll. Att jag bringat lite ordning i kaoset.

Först en liten utvärdering av vad som faktiskt blivit läst i matchen mellan lagen i bokturneringen.

I biliotekslaget är två böcker av de ursprungliga böckerna lästa och en påbörjad. Här är jag egentligen mest sugen på att äntligen få tummen ur och sluka Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld eller It’s not summer without you av Jenny Han. En bok som däremot förvandlats till en ren bordebok är Min kamp 1 av Karl Ove Knausgård. Får se hur jag gör med den.

Det ursprungliga köp- och bytlaget är helt uträknat. Jag har läst en massa både köpta och bytta böcker, men ingen av dem på listan. Så kan det gå.

Fyra recensionsböcker har dock blivit lästa och en är påbörjad. Nya recensionsböcker som kanske lockar mer har landat i lådan, men jag läser på i min egen takt och någon gång blir böckerna lästa.

Och så e-böckerna, mina nya älsklingar. När det gäller facklitteratur är e-böcker helt överlägset då det är så lätt att anteckna och därmed komma ihåg viktiga passager.

I slutet av juni läste jag min första e-bok och därefter har jag läst ytterligare sex. Gillar verkligen formatet och är dessutom glad att jag investerade i en iPad och inte nöjde mig med en mindre läsplatta.

Vad ska jag då läsa de närmaste veckorna?

Kanske de här böckerna:

The imperfectionists  avTom Rachman prioriteras helt klart, då vi ska diskutera den på bokpratet den 8/8.

Sånt jag berättar för Allah, Saphia Azzeddine

Det goda inom dig, Linda Olsson

Tigerkvinnan, Katerina Janouch

PojkarnaJessica Schiefauer

Du vet var jag finns, Rachel Cohn

Dockan Bella, Nina Bouraoui

Mrs Dalloway, Virginia Woolf

Här ligger jag och blöder, Jenny Jägerfeld

Den dagen min dotter blev galen, Michael Greenberg

When God was a Rabbit, Sarah Winman

The Poison Tree, Erin Kelly

 

Nu vet jag att det är ett bokpaket på väg hit och några reserverade biblioteksböcker som skulle kunna dyka upp också. Jag lämnar alltså ingen som helst garanti för att böckerna på listan kommer att bli lästa just nu. Jag listar för lugnet.

 

6 reaktioner på ”I stort behov av en lista”

  1. Jag tror jag är i någonform av samma sits. Jag vill läsa men jag vet inte vad och böckerna jag köper hem är säkert jätte bra men känns inte rätt i handen. De hamnar i hyllan till senare.. senare.. jag vill ju ha något nu. Jag klickar runt på olika bokbloggar och hoppas finna inspiration eller nått..

    i din lista hat jag bara läst, Dagen min dotter blev galen, funderar dock starkt på här ligger jag och blöder.

    Lycka till med listandet.

  2. Åh jag är precis likadan när det gäller listor! Betar aldrig av dem i sin helhet men att veta att man listat upp saker och ting är lugnande. Någon slags organisation i kaoset!

  3. Jag har käst Här ligger jag och blöder, When God Was A Rabbit och The Poison Tree. Tyckte mycket om alla men älskade de två sista. Knausgård Min Kamp 1 lånade jag från bibblan på ett 2v lån. Men jag läte aldrig klar den. Kanske ska ge den en chans till. Just nu är jaginte så lockad.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: