En annorlunda ungdomsbok

I GP läser jag om Pernilla Glasers bok- och bloggprojekt Under trottoaren. Boken kom ut i mars och är resultatet av läsarnas tankar på bloggen undertrottoaren.se och Pernilla Glasers egna så klart. Varje vecka under hösten 2010 publicerades ett kapitel på bloggen och läsarna uppmanades sedan att berätta hur de ville att fortsättningen skulle se ut.

Det låter som en riktigt spännande idé måste jag säga. Samtidigt är det ett riskabelt projekt. Det låter som om boken kan vara fantastiskt bra, eller väldigt rörig. Nyfiken blir jag i alla fall.

Boken handlar om Sam, Lova och Astra. Två tonåringar och en dagisfröken. De beskrivs i GP som karaktärer som är lätta att tycka om och ta till sig. SvD är lite skeptisk till de utstötta karaktärerna och deras liv i utkanten av samhället.DN kallar boken ett ”vomit draft”, böckernas motsvarighet till en demo. Ett spännande sådant dock.

Har du läst  boken? Vad tyckte du?

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: