Topp 5 musikaliska böcker

Böcker och musik är en trevlig kombination tycker jag och bjuder idag på fem musikaliska böcker. Fem till ska tilläggas, då temat redan avhandlats.

1. I Vikram Seths vackra bok An equal music handlar om violinisten Michael. Det var många år sedan jag läste den, men känslan av hur underbar jag tyckte att den var när jag läste den finns fortfarande kvar. Måste återupptäcka Vikram Seth.

2. Nick and Norah’s infinite playlist av Rachel Cohn och David Levithan handlar om en natt då två ungdomar möts. Det hela börjar på en konsert och musiken har stor betydelse i boken.

3. Kafka på stranden är en bok av Haruki Murakami, men det är också en sång. En sång som har stor betydelse för historien.

4. Gayle Formans böcker Om jag stannar och När jag lät dig gå handlar om Adam som spelar i ett rockband och Mia som är cellist. Två mycket bra böcker och speciellt i den senare har musiken en viktig roll.

5. Jag tror jag älskar dig av Alison Pearson handlar visserligen mer om idoldyrkan än om musik, men visst måste idoldyrkan på något sätt höra ihop med musiken idolen i fråga framför. Ibland undrar man, men visst måste det vara så.

 

3 reaktioner på ”Topp 5 musikaliska böcker”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d