Tematrio – Tre hjältinnor

Sara står för tematrion idag och självklart är det hjältinnor som gäller. Nu har jag redan presenterat flera av mina idag, men jag kör tre litterära hjältinnor till.

1. Ellen Elg borde fått ett eget inlägg idag, men den coola läkaren skapad av Karin Alfredsson får nöja sig med att systerligt dela uppmärksamheten. Hittills har det blivit fyra feministiska och verklighetsbaserade spänningsromaner där Ellen Elg lyckas hamna i händelsernas centrum. De utspelar sig i Zambia, Vietnam, Polen och Indien. Jag ser fram emot att läsa fler böcker om Ellen Elg och är glad att Karin Alfredsson sätter fokus på utsatta kvinnor i vår värld.

2. Althea Molin är en riktigt cool om än lite känslomässigt udda hjältinna. Hon är gärningsmannaprofilerare och skapad av Veronica von Schenck.

3. Katarina Wennstam är min tredje hjältinna. Hon har skrivit både facklitteratur och spänningsromaner som fokuserar på kvinnovåld och utsatthet. Jag tycker att hon är en av Sveriges viktigaste författare och har läst alla hennes böcker. När kommer det något nytt?

2 reaktioner på ”Tematrio – Tre hjältinnor”

  1. Intressanta val! Jag har faktiskt inte lästa några av Alfredsson/von Schencks böcker. Men jag gillade ”En riktig våldtäktsman” hemskt mycket. Eller ”gillade” är kanske ett konstigt ord i sammanhanget. Men du fattar. 🙂

    1. Både En riktig våldtäktsman och Flickan och skulden är böcker som alla, och då menar jag verkligen alla, borde läsa.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: