Igelkotten ska dissekeras

Efter en lång arbetsdag  ska jag träffa min bokcirkel för att äta japanskt, dricka lite vin och prata om Igelkottens elegans. Troligen kommer en hel del annat avhandlas också. Vi ses alltför sällan tyvärr, men att bestämma träffar regelbundet och dessutom tidigt är ett vinnande koncept.

Nästa träff ska jag fixa, vilket betyder att jag behöver klura på både restaurang och bok tills i april.

Är du med i någon bokcirkel? Vad läser ni? Hur ofta träffas ni?

8 reaktioner på ”Igelkotten ska dissekeras”

 1. Jag är med i en Bokcirkel som jag verkligen gillar utifrån deltagarna räknat, men det är bara vissa som alltid kan och vissa kan aldrig och vissa andra hör aldrig av sig om dom kan eller inte vilket lämnar oss andra hanging och vi får svårt att bestämma tid för att ses. (lång mening)

  Som ni gör, att en alltid är samordnade, skulle nog kanske lösa det för oss. Då får man ett ansvar och vet att det inte går att låta dom andra fixa och ordna för en. Och då behöver man ju höra av sig på ett annat sätt.

  Just nu har vi avslutat både del 1 och 2 av Hungerspelen och ska ge oss på Easter parade.

  Lycka till med Igelkotten.

 2. Åh, jag vill verkligen läsa Igelkottens elegans!! Jag tror jag kommer att tycka om den. I min bokcirkel läser vi Den hemliga historien (Donna Tartt) just nu och jag är helt fast i berättelsen. 🙂 Vi träffas ca 5 gånger per år, vilket är ganska mycket i underkant, kan jag tycka. Jag hade gärna setts kanske var tredje vecka i alla fall. Det hade passat min lästakt. 🙂

 3. Jag är inte med i någon bokcirkel. Tyvärr kan jag känna ibland, men samtidigt är det skönt att styra själv vad man läser;-). Igelkottens elegans är en bok som står på 2011 års lista att läsa. Men maken blev så besviken när han läste den så då blev jag lite avskräckt…

 4. Så mysiga diskussioner ni kommer att få kring Igelkotten. Där finns ju några olika teman att nysta upp…
  jag är fn inte med i någon bokcirkel men skulle gärna vilja, facebookcirklarna på en bocirkelföralla har varit kul!

 5. Efter många års längtan har jag just denna månaden haft min första bokcirkelträff. Mycket mysigt och jag längtar tills det är min tur att välja bok. Just nu läser vi Hundraåringen… och det är inte riktigt min kopp te. Skulle hellre prata om Igelkotten 🙂 Ha det då kul!

 6. I vår bokcirkel träffas vi var 6:e var 8:e vecka ungefär. Vi är sju stycken och turas om var 7:e gång att ordna träffen hemma. Vi träffades igår och pratade om Vindens skugga. Nästa bok vi ska läsa är Sarahs nyckel av Tatiana de Rosnay. Ska bli kul att höra vad ni tycker om Igelkotten, den väntar i min bokhylla.

 7. Jag och fyra kollegor har bokklubben Bokmaskarna och vi träffas väl en gång i månaden minst – ibland blir det oftare och ibland behövs det mer tid emellan. Vi träffas alltid efter jobbet ute på restaurang – det är rätt skönt att slippa åka hem till varandra eftersom vi bor rätt utspritt. Det är jag som för protokoll och bjuder in till träffarna. Bokförslag ser vi till att alla får komma med – kan vi inte enas om en bok så läser vi olika fast av samma författare – det ger ganska intressanta diskussioner det med.

  Just nu håller vi på med ”The help” och en valfri biografi. När det blir längre mellan träffarna brukar vi ta två böcker (eftersom några av oss slukar böcker men småbarnsmammorna har lite svårare för det och kan välja att läsa en av dem).

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: