Om bullar och rån

Cafémysteriet är den första boken om Lasse, Maja och deras detektivbyrå som jag och grabbarna O har läst. Den senaste tiden har vi läst den om och om igen och speciellt Storebror har nu börjat tjata om att vi ska köpa fler böcker. Jag försöker lite försiktigt locka med ett biblioteksbesök, men han är sin mors son och vill ha böckerna i hyllan

Café Marsaan har rånats tre gånger och det betyder katastrof, inte bara för personerna som arbetar där utan också för alla som inte vågar gå dit och fika. Lasse och Maja får i uppdrag att hjälpa polismästaren att hitta den person som tipsar rånaren om när det finns extra mycket pengar i kassan. Flera av de anställda har behov av pengar och därmed motiv att samarbeta med rånaren.

Det är lite lagom klurigt och spännande och språket är suveränt bra. Enkelt, men inte barnsligt och istället för att helt undvika svåra ord är författaren noga med att förklara vad de betyder. Det gillar jag och även grabbarna O som är ordsamlare.

Cafémysteriet är fjärde boken om Lasse-Majas Detektivbyrå  och vi kommer definitivt att läsa fler! Det finns än så länge 17 olästa så de lär räcka ett tag.

5 reaktioner på ”Om bullar och rån”

  1. Jag brukar läsa några böcker om LasseMajasdetektivbyrå för min 1-2:a varje år. De älskar det. Har t.om. fått min stora/lilla vilding att lyssna på en som ljudbok med hörlurar.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: