Veckans kulturfråga v.36 2023

Jag är ingen höstälskare, men sensommaren som vi har den här veckan är fin. Visst är det också härligt med de där (få) soliga och klara höstdagarna och trädens alla färger. Det är mörkret och regnet som är tråkigt. När det kommer till kultur är hösten däremot riktigt härlig! Många nya böcker som släpps, pjäser som sätts upp, filmer som har premiär och inte minst Bokmässan i Göteborg om en knapp månad. Veckans kulturfråga handlar om kulturhösten.

Vilka kulturella saker ser du fram emot i höst?

Bokmässan är som sagt en höjdpunkt och i år är tredje året som jag bor på Gothia under helgen, trots att jag egentligen bor ganska nära. Det är lyxigt att bara kunna hänga på mässan under dagarna, kunna stanna kvar i stan på kvällarna och slippa sena bussar hem.

Två teaterupplevelser är bokade i höst, båda med delar av bokklubben Bokbubblarna. Vi ska se De sårade divan på Göteborgs dramatiska teater och Ett litet liv från West End på Bio Roy. Det ska bli riktigt spännande.

Böckerna jag ser fram emot i höst är många, men lite extra längtar jag efter Skymning 41 av Kjell Westö och Systrarna av Jonas Hassen Khemiri. Trots att jag missat många av Agnes Lidbecks böcker är jag nyfiken på All min kärlek. Det ska också bli spännande att se vad Stina Jackson hittar på i Förinta världen ikväll. Senare i höst kommer Tre av Valérie Perrin och Shy av Max Porter.

Dessutom presenteras snart en ny nobelpristagare i litteratur och med det kanske en ny författare att upptäcka. Årets Nobelpris offentliggörs första veckan i oktober och litteraturpriset som vanligt på torsdagen.

Gällande film och tv så ser jag fram emot filmatiseringen av Konferensen och tv-serien baserad på En helt vanlig familj. Båda visas på Netflix i höst. Jag ser också fram emot säsong 2 av Emily in Paris.

7 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.36 2023”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: