High Fidelity som tv-serien

Jag tyckte om boken High Fidelity av Nick Hornby när jag läste den för väldigt många år sedan och även filmen från 2000 med John Cusack i huvudrollen, minns jag som trevlig. Nu har jag också sett tv-serien från 2020 som är lite lösare baserad på samma bok. Huvudpersonen Rob är en kvinna och hon bor inte i London, utan i New York, närmare bestämt i Brooklyn. I samma område finns också den skivaffär hon äger. Egentligen är det ganska mycket som är sig likt trots allt. Rob älskar listor, musik och alkohol. Hon har dessutom just gjort slut med sin pojkvän och det är något hon bittert ångrar.

Det bästa med serien är kanske Zoë Kravitz som spelar Rob. Det tar lite tid att vänja sig vid att hon bryter den fjärde väggen och talar direkt till tittaren, men efter ett tag börjar jag gilla det. Om jag inte minns fel gjorde John Cusack detsamma i filmen och det är ett bra sätt för oss tittare att få veta mer. Tempot är ovanligt lågt och det var ovant till en början, men efter några avsnitt är jag helt fast i Robs värld och gillar att hänga med henne och hennes vänner. Hon har helt klart ställt till det för sig själv och befinner sig mitt i en 30-årskris av gigantisk modell. Samtidigt som jag kan relatera till den framtidsångest hon känner, blir jag lite trött på att hon medvetet förstör för sig själv.

Tyvärr blev det bara en säsong av High Fidelity och det är synd att Hulu inte hade större tålamod än så. Det fanns helt klart mer att berätta och den stillsamma serien verkar ha fått en stabil grupp fans som är besvikna över att inte få veta mer. Jag köper att boken egentligen tog slut när serien gjorde det, men med tanke på vilka andra friheter som skaparna tagit sig, kunde de tagit några till. Förutsatt att författaren själv inte satte sig emot det, men något som tyder på det har jag inte hittat. Hur som helst så finns det i alla fall en säsong att titta på och det tycker jag att du ska göra.


Om tv-serien

High Fidelity, (2020), 1 säsong, 10 avsnitt

Skapad av Sarah Kucserka och Veronica West. Regisserad av Jeffrey Reiner.

1 reaktion på ”High Fidelity som tv-serien”

  1. jag såg filmen med John Cusack och gillade den. har inte läst boken eller sett serien från 2020. tror faktiskt inte att jag läst något av Nick Hornby över huvud taget när jag tänker efter

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: