Sisters är en charmig serie

I min jakt på lättsamma, inte allt för långa, serier ramlade jag över den australiensiska serien Sisters, som tydligt också fått en amerikansk version. Det här är en riktigt charmig historia om en nobelpristagare som genomfört ett minst sagt annorlunda experiment. Julius Bechly ligger för döden och har under många år drivit en framgångsrik klinik som hjälpt otaliga par att få ett efterlängtat barn. Han bär på en hemlighet som han inte vill ta med sig i graven och avslöjar därför att han använt sina egna spermier när paren han hjälpt visat sig ha svårt att bli gravida. Det är alltså så att hans dotter inte alls är ensambarn, utan har hundratals syskon runt om i landet.

Dottern Julie, fantastiskt spelad av Maria Angelico, blir självklart helt chockad, men argast av dem alla blir Isaac, som driver fertilitetsklinik tillsammans Julis och alltid har sett honom som en mentor. När nyheten om experimentet når ut försvinner allt anseende över en natt. Julie försöker ta det med ro och bestämmer sig för att hon vill träffa sina syskon. Hon ordnar därför en fest och träffar där galet många bröder och några få systrar. Alla får en goodiebag som bland annat innehåller ett DNA-test och jakten på de ”riktiga” syskonen inleds.

Det visar sig att Edie Flanagan, framgångsrik jurist och dotter till Julies mammas barndomsvän, är en av systrarna. Att hon dessutom snodde Julies stora kärlek Tim, gör henne minst sagt både besviken, förbannad och frustrerad över nyheten. Tredje systern som står i fokus är den tablettmissbrukande barnprogramsstjärnan Roxy Karibas, som helt sonika flyttar in hos Julie. Även brodern Oscar, som jobbat inom sjukvården, flyttar in och hjälper till att vårda Julius. Ett märkligt, men ganska trevligt kollektiv växer fram och Julie är trots allt ganska glad över att inte längre vara ensam.

Edie har svårt att bortse från Julius svek och övertygas av byrån hon arbetar på att driva en grupptalan för att stämma honom. Det är lätt att förstå att Julie i sin tur ser detta som ett svek och även Roxy blir inblandad, då hennes föräldrar är de första Edie söker upp.

Tyvärr finns det bara en säsong med sju avsnitt av denna charmiga serie. Det är riktigt synd, inte bara för att jag tycker om karaktärerna, utan för att det finns många oklarheter kvar att lösa. Jag hade verkligen velat få fortsätta att följa syskonen Bechly ett tag till. Så skönt att få landa i Australien, som skapar mycket mer mänskliga och charmiga serier än USA brukar lyckas med.

 

By Studio and or Graphic Artist

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: