Verkanseld avslutar Motståndstrilogin

Jag har slukat Blodlokan och Skendöda, som är de två första böckerna i Motståndstrilogin av Louise Boije af Gennäs. Den tredje och avslutande delen Verkanseld var därför väldigt efterlängtad. Nu skulle jag äntligen få veta hur allt hängde ihop och vilka som egentligen är de goda och de onda.

Berättelsen om Sara och hennes familj är verkligen osannolik och det är bara att köpa, samtidigt är det kittlande att tänka på att det skulle kunna finnas förrädare på de mest oväntade platser i samhället. Jag läser Verkanseld som en spännande thriller och blir underhållen, vilket är ett alldeles utmärkt betyg.

Sara utsätts för en hel del hemska saker även i denna bok, men hon får också mer insikt genom jobbet inom Försvarsmakten. Boije af Gennäs fortsätter också att klippa in tidningstexter för att att skapa en autenticitet i boken och jag tycker att det funkar och även om jag ibland kommer på mig skumma lite gillar jag att de finns.

Bäst är ändå vänskapen mellan Sara, Sally och Andreas. Det tar lång tid innan Sara kan lita på dem och jag tvekar också länge på hur ärliga de egentligen är. Mitt i allt kaos är det ändå skönt med någon slags stabil plats och den hittar Sara med dessa två vänner.

Verkanseld är en värdig avslutning på en bra trilogi. Spännande, obehaglig och välskriven. Den som har alla tre böcker kvar att läsa rekommenderas att avsätta mycket tid och läsa dem i följd. Då kommer de, till skillnad från mig, ha fullständig koll på alla trådar och vändningar. Jag tyckte ändå att det gick bra att följa med och det är verkligen en sjukt spännande bok.

2 reaktioner på ”Verkanseld avslutar Motståndstrilogin”

  1. Här måste jag bara få komma med en liten observation, som egentligen inte har med själva intrigen att göra. Är det någon mer än jag som upptäckt att organisationen BSV som nämns titt som tätt (och som väl får antas stå för ”det onda”) är initialerna i titlarna i trilogin? Alltså Blodlokan, Skendöda samt Verkanseld.

    Det lär ju inte vara någon slump, eftersom första bokstaven i varje titel också står på bokryggen och om man då har böckerna stående i ”rätt” ordning i bokhyllan så får man fram just den bokstavskombinationen. Kul detalj!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: