52 bra saker: Bokshopping

Det finns så otroligt många böcker här i världen och även om jag verkligen inte kan köpa alla finns det få saker som är bättre än att gå runt i bokaffärer och titta på böcker som jag kanske kommer att köpa eller i alla fall läsa någon gång. Ofta tar jag en bild av de böcker jag lockas av, för att kunna komma ihåg dem.

Under resan till Eastbourne och London som jag gjorde med Annette och Anna var flera besök på Waterstones självklart obligatoriska. Affären i Eastbourne var mindre, men hade ett fint utbud, medan Waterstones vid Picadilly Circus är helt enorm.

Dessutom var vi på flera små affärer i anslutning till sevärdheter där det självklart fanns böcker att klämma på och även köpa. Jag köpte bland annat två böcker om Bloomsburygruppen och har börjat läsa en av dem. Mycket intressant att få veta mer om människorna som bodde i husen vi besökte.

Något som är viktigt i en bokaffär är skyltningen och på Waterstones är den fantastisk. I Londonvaruhuset fanns t.ex. olika bord med titlar från olika världsdelar. Då är det lätt att hitta precis det du säker och dessutom en massa titlar som du inte hade en aning om att du verkligen vill läsa. Det jag köpte var The Last children of Tokyo, en dystopi av den japanska författaren Yoko Tawada och Jagua Nana en roman av den nigerianske författaren Cyprian Ekwensi. Böcker jag troligen inte hade hittat om jag handlat på nätet.

I Eastbournebutiken köpte jag The Lost Man av favoriten Jane Harper och en ungdomsbok jag inte hört talas om A Good girl’s guide to murder av Holly Jackson.

 

4 reaktioner på ”52 bra saker: Bokshopping”

  1. Åh! Har också köpt The Lost Man av Jane Harper – den ska jag läsa i sommar. Har du läst hennes tidigare deckare? /Cissi

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: