Lethal Weapon som tv-serie

På 80-talet var actionkomedierna Lethal Weapon, eller Dödligt vapen som filmerna hette på svenska, mycket populära. Huvudpersonerna var den snart pensionsfärdige polisen Roger Murtaugh, som spelades av Danny Glover och den yngre värstingpolisen Martin Riggs, spelad av Mel Gibson med en rejäl hockeyfrilla och en massiv dödslängtan.

Nu har vi i familjen O sett den första säsongen av tv-serien Lethal Weapon från 2016, som går att se på Viaplay. Där är Roger Murtaugh något yngre, nyss hjärtopererad och med ett sladdbarn i familjen och Martin Riggs en destruktiv polis som mist sin höggravida fru och därefter flyttat till LA. Riggs kommer undan med en hel del då hans före detta svärfar har en hög position inom LAPD och därifrån försöker beskydda svärsonen som verkligen är en okonventionell polis.. Eftersom Riggs egentligen inte har något att leva för, tänjer han gärna på gränserna och utsätter sig ofta för rejäla faror. Murtaugh står istället för stabiliteten och de två paras ihop och bildar ett klassiskt omaka par, som självklart lyfter varandra.

Radarparet Murtaugh och Riggs spelas av och Clayne Crawford, som verkar ha varit nästan lika påfrestande in person som i roll och därför ersattes efter två säsonger. Jag charmas dock av hans hopplösa agerande och gillar verkligen samspelet mellan de två huvudrollsinnehavarna. Tv-serien utspelar sig i modern tid, men doftar helt klart 80-tal och sättet att blanda action och humor känns igen från förr. Ibland blir det definitivt för mycket och helt klart för stereotypt, men det är en underhållande serie som hela familjen gillar.

Säsong 1 slutade med en rejäl cliffhanger, men eftersom huvudpersonerna är hjältar av den äkta sorten är jag säker på att de överlever ännu en duell med döden. Vi kommer definitivt att titta vidare på nästa säsong så fort vi kan och serien är anledningen till att vår provmånad förlängdes. Det kostar att knarka tv-serier helt klart.

 

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: