Dagens dam i december del 22

Skärmklipp 2015-12-21 18.43.43

Marjaneh Bakhtiari debuterade 2005 med fantastiska Kalla det vad fan du vill och därefter har hon skrivit Kan du säga schibbolet? (2008) och Godnattsagor för barn som dricker (2013). Den sistnämnda har jag fortfarande inte läst, trots att jag tror att det är en bok jag är säker på att jag kommer att tycka om. Jag får lägga den högt upp i min TBR-hög helt enkelt.

Bakhtiari skriver rappt och roligt, med en allvarlig underton. Berättelsen om läraren i Kalla det vad fan du vill, som föräldrarna tycker är så svår att förstå och alla de bjuder på middag, men aldrig blir hembjudna till. Ett ”tack för senast” är allt de får.

Marjaneh Bakhtiari föddes 1980 i Teheran och bor nu i Malmö. Det är i dessa två städer hennes böcker utspelar sig. Debuten i Malmö, i den senaste boken har händelserna förflyttats helt till Teheran, medan den andra boken utspelar sig på båda platserna. Det som är spännande med Bakhtiaris böcker är att hon både beskriver Malmö och Teheran på ett sätt jag aldrig läst om förut.

800px-Marjaneh_Bakhtiari_2008
Foto: Anna Olsson

 

 

1 reaktion på ”Dagens dam i december del 22”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: