Dillon skriver om medmänsklighet i kvadrat

one-small-act-of-kindness

Tänk dig att någon råkar ut för en olycka precis utanför dig och det visar sig att den här personen är anonym och utan anhöriga. Vad skulle du göra? Hur skulle du stötta?

I Lucy Dillons nya bok One small act of kindness blir en kvinna påkörd precis utanför ett hotell och eftersom varken hon eller någon annan vet vem hon är blir det hotellägarna som försöker hålla henne sällskap på sjukhuset.

Libby och hennes man Jason har tagit över det hotell hans föräldrar drivit sedan många år. Nu när maken dött behöver Jasons mamma stöd och paret lämnar London för en mycket mindre stad. Det är inte så lätt alla gånger, varken känslomässigt eller ekonomiskt och det boutiquehotell de drömmer om känns ibland otroligt långt borta.

Kvinnan som blir påkörd utanför hotellet har en lapp med deras adress i fickan och det gör att framför allt Libby känner ett stort ansvar. De kallat kvinna för Pippa och erbjuder henne ett hem då hon skrivs ut från sjukhuset, fortfarande med minnesförlust. Pippa visar sig vara en tillgång, kanske framför allt för att blidka Libbys svärmor, som inte är helt imponerad av de renoveringar det yngre paret genomför i hennes hotell.

Renoveringar alltid och självklart en hund, som alltid i Lucy Dillons böcker. Faktiskt mer än en hund. Bland annat dyker Gina, från A Hundered pieces of me upp på sjukhuset där Libby, hennes svärmor och deras hund håller till. Gina blir den som hjälper Libby med renoveringarna, när Jason ställer till det och hon tar hantverkaren från samma bok till hjälp.

När det kommer till feel-good är Lucy Dillon utan tvekan en av mina stora favoriter och One small act of kindness är en av hennes bästa böcker. Jag rekommenderar den varmt. I januari kan du läsa den på svenska, då Forum ger ut den med titeln När livet börjar om.

4 reaktioner på ”Dillon skriver om medmänsklighet i kvadrat”

  1. Vad roligt att höra att du gillade den! Jag antar att det är den som kommer på svenska i januari. Jag har beställt den och ser fram emot att läsa den!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: