Tematrio – Crossover

tematrio

Crossover is da shit! Att som vuxen skita i böcker för att man uppfattar dem som skrivna för ungdomar är bara dumt. Det vet ni att jag tycker. Just det faktum att jag tjatat så mycket om böcker som passar alla, gör att det faktiskt blir lite svårt med den här tematrion. Målet är nämligen att skriva om böcker som jag ännu inte skrivit så mycket att jag tjatat hål i huvudet på er. För dessa tips klicka här.

1. Rani & Sukh av Bali Rai är ”Romeo och Julia i Leicester”. Två unga som älskar varandra, en gammal hemlighet och minst en katastrof. Mycket, mycket bra. Det är lite synd att Bali Rai bara skriver lättlästa böcker nu. De är visserligen bra, men knappast crossover.

2. Jag, En av David Levithan är definitivt en bok för alla. Levithan leker med könsrollerna och boken väcker många tankar. Läsningen av denna skulle definitivt kunna kombineras med Pojkarna av Jessica Schiefauer. Också en bok som ställer våra förväntningar kring kön på sin spets.

3. Lyran ber oss också att vända på steken och berätta om böcker som är skrivna för vuxna, men passar bra för ungdomar också. Mariette Glodecks Röda vita rosen är definitivt en sådan bok. Den är intensiv och drar med sig läsaren på ett mycket bra sätt. Även fortsättningen Den sista dagen i december kanske kan funka, men då har huvudpersonerna hunnit bli lite äldre.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: