Tre kvinnor och en bebis

0316036056

Jills pappa är död. Hon har svårt att komma över det och är arg på allt och alla. Hennes mamma Robin har hittat ett udda sätt att börja om. Hon har kontakt med Mandy, en gravid tonåring, och har bestämt sig för att adoptera hennes barn. Mandy ska bo hos Jill och Robin under några veckor innan bebisen föds och det är då vi får följa dem. Jill och Mandy berättar sin historia i vartannat kapitel och det gör att historien får ett riktigt bra flyt.

Jill är rädd att Mandy ska lura hennes mamma. Att hon ska försvinna med barnet, eller att bebisen inte alls ska räcka för att göra Robin lycklig. Det handlar inte om svartsjuka egentligen, utan mer om omtanke och rädsla. Tyvärr har Jill ett lite konstigt sätt att visa sin kärlek på.

Och så Mandy. Osäkra och olyckliga Mandy, som inte riktigt vet hur hon ska kunna få ordning på sitt liv. Som alltid känt sig oönskad och oälskad, som drömmer om att bli en del av ett kärleksfullt förhållande.

Jag blir engagerad i de tre kvinnornas liv och jag vill verkligen att det ska gå bra för dem. Zarr låter oss veta vad de tänker och känner. Jag lär verkligen känna dem och det är alltid ett gott betyg.

How to save a life är egentligen en perfekt titel på den här boken. Det är så många liv som behöver räddas. Sara Zarr berättar historien om trasiga personer som på alla sätt försöker skapa ett bättre liv för sig själva. En riktigt bra författare för unga läsare och en bok som funkar oavsett ålder. Sara Zarr har skrivit fler böcker, men ännu har inte någon översatts till svenska. Synd tycker jag. Boken luktar lite Gilla Böcker och skulle kanske kunna vara något för dem.

2 reaktioner på ”Tre kvinnor och en bebis”

  1. Åh, jag tycker så mycket om den här boken och det gör mig glad att andra hittar den!
    Har också känt att det kan vara den av Zarrs böcker som skulle kunna presentera henne för svenska läsare så översättning vore nice!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: