14 december Sten, Sixten

Sten Hedenhös måste självklart få vara med här idag. Jag absolut älskade böcker om Barna Hedenhös när jag var liten och några av dem har jag läst för grabbarna O som också gillar.

Björn Hellbergs hjälte heter Sten Wall och han fyllde 30 år som karaktär förra året. Jag känner mig inte direkt lockad att läsa om honom, men det kanske jag borde göra?

Viveca Sten är kanske inte min favoritförfattare, men hon får ändå vara med idag. Jag har bara läst första boken I de lugnaste vatten och blev inte direkt fångad. Borde jag ge henne en ny chans?

Sten, sax, påse är en favoritlek i vår familj. Allt kan avgöras genom sten, sax, påse, till och med vem som ska vara hemma med sjuka barn.

Storebror O får vara vaken lite längre än lillebror och det betyder en extra lässtund för honom. Han läser lite för mig eller pappa O och sedan läser vi för honom. Just nu är det Skuggan i väggen av Kerstin Lundberg Hahn som gäller och det är en riktigt bra högläsningsbok som är snyggt skriven och lagom läskig. På huvudpersonens mammas jobb finns en gammal man som heter Sixten.

Blenda sörjer sin syster i boken Jag ska räkna till hundra och aldrig sluta leta men när hon är med Sixten, som är alldeles ny, känner hon sig bättre.

Sixten av Ulf Stark är både en bok och en film om Sixten som vill hjälpa sin pappa. Jag har varken läst eller sett. Har du?

Emma Vall, en pseudonym som döljer de tre författarna Eva Swedenmark, Maria Herngren och Annica Wennström, har skrivit om Sunna och Sixten. Första boken i serien heter Spår i snö.

Det var svåra namn idag och jag är tvungen att ge mig här. Har du några fler Sten eller Sixten att berätta om?

1 reaktion på ”14 december Sten, Sixten”

  1. Viveca Stens böcker har jag verkligen plöjt – gillar historierna men den litterära kvalitén är väl inte hundra. Bra mordhistorier!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: