Favorit i repris

Var tvungen att titta på Downton Abbey igen, trots att jag redan sett alla utom det sista avsnittet av tredje säsongen. Vansinnigt bra. Älskar miljön, personerna och inte minst konflikterna. Alla ”du ska veta din plats” och de problem som uppstår då någon går över en gräns. Kläder till exempel är en stor konflikt i det första avsnittet, som en symbol för förändring. Och språket, som också markerar skillnader.

Trots att jag inte älskar alla figurer i serien är de alla viktiga för historien. Det gillar jag. Intressantast är kanske Bransons och Sibyls äktenskap som ställer till en massa. Roligast är Violet Crawley, spelad av Maggie Smith. Mary är en annan favorit och repliken vid altaret är underbar!

Första avsnittet finns i några timmar till på SVT Play om du vill titta. Tyvärr är det allt för få avsnitt i säsongen. Det är väl det enda felet på serien.

8 reaktioner på ”Favorit i repris”

  1. Jag har sett första avsnittet i första säsongen och tyckte att det verkade bra. Sen råkade jag glömma bort det, av någon konstig anledning. Men sen såg jag första avsnittet av nya säsongen förra lördagen med några kompisar och tyckte det var riktigt bra. Så nu är tanken att börja om från början och ta mig igenom alltihop. Julklapp, kanske? 🙂

  2. Jag såg faktiskt det första avsnittet just den här gången på play, tidigare har jag bara sett sporadiska avsnitt av serien men nu ska jag följa den. Andra avsnittet missade jag och därför blir det på datorn igen. Tur att den möjligheten finns när man inte kan passa tv-tiderna alltjämt.

    1. Tycker väldigt mycket om den. Missade första säsongen när den gick, men tittade på den när den gick i repris inför säsong 2.

  3. Det kommer vara en julspecial även i år. På juldagen i the UK och mellandagarna (?) här i Sverige så än säsongen inte riktigt slut som tur är.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: