Bokmässepepp del 29: Gilla Böcker

Ada Wester och Anna Danielsson Levin

Foto: Johan Töpel

Anna Danielsson Levin är en av grundarna till ett av mina favoritförlag Gilla Böcker, som alltid ger ut böcker av hög kvalitet som brukar passa mig perfekt. Det är bra med förlag man kan lita på, då det betyder att jag vågat chansa på en del böcker jag inte tror är något för mig och faktiskt hitta riktigt otippade favoriter. Idag får vi veta mer vad som händer Anna och Gilla under Bokmässan.

I slutet av september är det Bok- och biblioteksmässa i Göteborg. Vad har du för planer för årets mässa?

Alla våra aktuella svenska författare är på plats och kommer att delta i olika seminarier och på några av mässans scener. (Program finns på www.gillabocker.se) Sen ser vi också fram emot att få stå i vår monter och träffa alla läsare!

Vilka böcker vill du lyfta fram från ert förlag?

Fokus för oss på mässan ligger på böcker från 2012: Känslornas pekbok av Hanna Albrektson, Det borde finnas regler av Lina Arvidsson, Kaninhjärta av Christin Ljungqvist, Blink, blink med stjärnan och Önska bort, önska nytt av Ingrid Olsson samt novellsamlingen Het med bidrag från tio olika författare. Plus våra utländska författare förstås. I vår monter kommer man även att kunna ta del av smakprov på titlar som kommer 2013, och fynda bland våra äldre titlar.

 

Vilka av era författare finns på plats?

Alla aktuella författare inklusive flera av författarna som ingår i ”Het”. Dessutom Calle Brunell som blir sidekick till Jenny Jägerfeld i Psykologer läser böcker på mässan. Och två av våra nya författarskap (aktuella 2013), Katarina Sandberg och Annakarin Thorburn, kommer att mingla runt på mässan också!

 

Vilken författare vill du själv lyssna till?

Det finns väldigt många programpunkter som lockar. Frågan är bara hur vi ska hinna! Vår praktikant Anna funderar på att gå på bl a seminariet ”Sociala medier och bokens framtid” på torsdagen, Jonas Gardell på lördagen, och på söndagen samtalet mellan Amanda Hellberg och Jenny Milewski, ”Uppdrag; att sprida skräck”, som leds av Johanna Koljonen.

Vilken monter missar du inte?

Vi passar på att gå förbi bl a Bokrondellen, Förlagssystem, E-lib och Barnens Bibliotek. D  v s våra samarbetspartners. Och så vill vi förstås gå runt och spana in våra förlagskollegors snygga montrar, t ex Printz Publishing, Novellix och A Nice Noice samlingsmonter. Godast kaffe sägs de ha i Svenska Dagbladets monter:)

 

Årets tema är Norden. Vilken är din nordiska favoritförfattare?

Vår nya kärlek (om man inte räknar med svenska författare) är finska Vilja-Tuulia Huotarinen vars ungdomsroman ”Valoa, valoa, valoa” (Ljus, ljus, ljus) vi ger ut hösten 2013.

 

Vad har du för råd till den som besöker mässan för första gången?

Ha sköna skor. Drick mycket vatten. Är du där i jobb, nätverka!

 

Ja, svaret på hur man ska hinna är tyvärr ”det gör man inte”. I år blir det värre än någonsin, då jag förutom alla seminarier ska hinna med en massa roliga dejter. Tips på montrar med gott kaffe är alltid bra! 

Jag kommer definitivt försöka hinna lyssna på flera av Gillas författare. Dessutom intressanta namn även bland de kommande utgivningarna helt klart! 

1 reaktion på ”Bokmässepepp del 29: Gilla Böcker”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: