Bokmässepepp del 19: Calliope Books

Calliope Books är en av de bokbloggar jag följer slaviskt. Alltid fint och alltid bra mycket mer lågmält och genomtänkt än det jag brukar leverera. Bloggägaren har jag haft äran att träffa flera gånger och till årets mässa reser hon långväga ifrån.

 

I slutet av september är det Bok- och biblioteksmässa i Göteborg. Vad har du för planer för årets mässa?

Jag kommer vara på mässan alla dagar och hoppas kunna gå på både en massa seminarier och monterframträdanden – både för nöjes skull och å jobbets vägnar. Sen är ju mässan även ett enormt branschmingel; man stöter på alla man känner och några till på mässgolvet/på mingel/på fest och det är fantastiskt roligt! Och så lär man alltid känna en hel drös nytt skoj folk varje år som man kan fortsätta boknörda med även efter att mässan är slut.

 

Vilken författare vill du absolut lyssna till?

Ooh, det finns jättemånga! Jag brukar försöka prioritera de utländska, eftersom det är mindre chans att stöta på dem igen, på andra evenemang. Och debutanter är också kul att lyssna på.

 

Vilken monter missar du inte?

Jag har många som jag alltid besöker, t ex Uppsala English Bookshop. Omöjligt att inte köpa på sig något roligt där.

 

Är det någon författare du köper en signerad bok av?

Det kan hända men är inte jättevanligt. Lite samma sak som med vilka jag helst lyssnar på; är det någon utländsk jag gillar (eller någon svensk jag tycker extremt mycket om), så kan jag köpa signerat. Gjorde det t ex när Philip Pullman och Jeanette Winterson var där.

 

Årets tema är Norden. Vilken är din nordiska favoritförfattare?

Karl-Ove Knausgård, får jag nog säga just nu … Fast han är i gott sällskap av en massa andra norrmän; de skriver så mycket bra i det landet!

 

Vad har du för råd till den som besöker mässan för första gången?

Ta på dig sköna skor och försök att på förhand kolla upp vad du helst vill titta på. Att besöka mässan för första gången kan vara ganska överväldigande och det är lätt att tappa bort sig om man inte vet varthän man ska.

 

Ständigt denne Knausgård. Lider av lite dåligt samvete över att jag ännu inte läst något av honom. Uppsala English Bookshop är en av mina favoritmontrar också. Ska vi ta en bokshoppardejt där kanske?

1 reaktion på ”Bokmässepepp del 19: Calliope Books”

  1. Du är inte ensam. Jag har inte heller gett mig på Knausgård. Tyckte han lät intressant till en början, men jag blir lätt lite skeptisk när alla höjer till skyarna. (fånigt eller hur)

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: