Bokmässepepp del 11: Olika sidor

Bakom bloggen Olika sidor står Henrik Elstad, läraren och skräckfantasten som också skriver om böcker på LitteraturMagazinet. Just skräckgenren har vi inte gemensamt, men i övrigt har han en alldeles utmärkt boksmak. (Läs: en boksmak som liknar min). I år är Henrik lite extra peppad inför mässan, då han är en av de utvalda bloggambassadörerna.

 

I slutet av september är det Bok- och biblioteksmässa i Göteborg. Vad har du för planer för årets mässa?

I år har jag äran att vara bloggambassadör för Bokmässan och siktar på att fixa fyra hela dagar där, med seminarium, mingel och boknörderi tills jag storknar!

 

Vilken författare vill du absolut lyssna till?

Jag är glad att Amanda Hellberg kommer i år också, då jag missade henne förra året.

 

Vilken monter missar du inte?

Som lärare försöker man kolla in montrarna med pedagogiskt innehåll. Som läsare måste jag naturligtvis säga Science Fiction-bokhandeln. Som förälder försöker jag kolla in lite bra barnlitteratur, t.ex. på Olika förlag.

 

Är det någon författare du köper en signerad bok av?

Det känns inte särskilt viktigt, men förra året fick jag Brobyggarna signerad av Guillou. Kanske paret Ajvide kan sätta en kråka på sin nya barnbok?

 

Årets tema är Norden. Vilken är din nordiska favoritförfattare?

Sofi Oksanen är den som jag hittills gillat bäst. Sjón är också en favorit.

 

Vad har du för råd till den som besöker mässan för första gången?

Kom lite förberedd. Kolla in programmet och montrarna innan så att du vet vad du vill se. Att gå runt planlöst har också sin charm om man har gott om tid, men efter ett tag kan det bli lite enahanda. Med lite hållpunkter får man ut mer av besöket!

 

Amanda Hellberg vill jag verkligen se och höra också! Håller dessutom med om att det är bra att planera sin mässa lite, om inte annat för att förberedelserna är nästan lika roliga som själva mässan. Även jag planerar fyra dagar med ”seminarium, mingel och boknörderi tills jag storknar”!

3 reaktioner på ”Bokmässepepp del 11: Olika sidor”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: